Насичений апельсиновий напій домашнього приготування – це швидко, смачно, просто і натурально!
Інгредієнти
Для напою: | |
води – 3 літра | |
апельсини – 2 шт. | |
лимонної кислоти – 10 грам | |
звичайного цукру – 300 г | |
Для десерту: | |
цукру – 100 г | |
кислоти – 4 г |
Такий напій відмінно замінить не тільки чай і компот, але і будь-який напій з магазину.
Покроковий рецепт
1 л води закип’ятити і повністю остудити.
2 апельсини вимити, обдати окропом, нарізати маленькими шматочками (разом зі шкіркою), викласти в чашу блендера і перебити до однорідності.
Апельсинову кашку залити 2 л води, перемішати і залишити стояти лише 10-20 хвилин.
Потім процідити 1 раз через сито і 1 раз через марлю, складену приблизно у 6 шарів. Якщо сита немає, то можна два рази пролити через марлю, використовуючи кожен раз новий шматок.
Концентрований апельсиновий напій досипати 10 г лимонної кислоти і 300 грам звичайного цукру, долити 2 л води, перемішати, розлити по пластикових пляшках, закрити і поставити на годину в холодильник.
Через годину готовий апельсиновий напій можна пити. Можна розливати в склянки і прикрасити напій гуртком апельсина і вишенькою.
Зазначимо, що проціджену апельсинову м’якоть можна не викидати, з неї вийде апельсиновий десерт. Для цього м’якоть потрібно досипати 100 г цукру і 4 г кислоти. Перемішати, перекласти в невелику форму для запікання і відправити на 15 хвилин мікрохвильовку. Через 15 хвилин апельсиновий десерт готовий.