Апетитний салат-коктейль з креветок

Апетитний салат-коктейль з креветок – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Салат з вершкового авокадо, з помідорами і соковитими креветками…м-мм! Подається салат зі смаженими хрусткими тортільями.

Інгредієнти

креветки – 200 г
свіжовичавленого соку лайма – для поливання авокадо
стиглий авокадо – 2 шт.
томати – 2 великих
Заправка:
листя кінзи – кілька листочків
цибуля – 3 зелених пера
свіжовичавленого соку лайма – 1/2 чашки
сіль – 1/2 чайної ложки або по смаку
готовий хрін – 1 чайна ложка або за смаком

Як приготувати Апетитний салат-коктейль з креветок

Подача салатів у вигляді коктейлів завжди привертає увагу і збуджує апетит. Виглядає це дуже по-святковому. Такий салат для любителів морепродуктів можна зробити за тридцять хвилин.

Покроковий рецепт

1. У великій каструлі довести до кипіння воду. Закинути креветки і варити 2 хвилини або поки вони не стануть рожевими. Потім витягнути креветки, остудити, почистити (хвостики можна залишити). Частина креветок залишити на прикрасу (по 1 на креманку), решту порізати.

2. Авокадо очистити, видалити кісточку, дрібно нарізати кубиками, скропити соком лайма. Помідори теж нарізати кубиками.

3. Змішати авокадо, помідори і креветки.

4. Приготувати заправку. 1/2 чашки свіжого соку лайма змішати з тертим готовим хріном, сіллю і порізаної кінзою і зеленою цибулею.

5. Заправити салат, перемішати.

6. Взяти порційні креманки і викласти салат. Прикрасити салат гілочкою кінзи і креветкою. Для краси та аромату можна прикрасити вазочку гуртком лайма.

7. Подається цей салат з чіпсами з тортильї, які попередньо потрібно обсмажити на сковороді з маслом на середньому / сильному вогні до золотистого кольору. Перед подачею тортильї потрібно нарізати трикутниками. Приємного апетиту!