Салат з вершкового авокадо, з помідорами і соковитими креветками…м-мм! Подається салат зі смаженими хрусткими тортільями.
Інгредієнти
креветки – 200 г | |
свіжовичавленого соку лайма – для поливання авокадо | |
стиглий авокадо – 2 шт. | |
томати – 2 великих | |
Заправка: | |
листя кінзи – кілька листочків | |
цибуля – 3 зелених пера | |
свіжовичавленого соку лайма – 1/2 чашки | |
сіль – 1/2 чайної ложки або по смаку | |
готовий хрін – 1 чайна ложка або за смаком |
Подача салатів у вигляді коктейлів завжди привертає увагу і збуджує апетит. Виглядає це дуже по-святковому. Такий салат для любителів морепродуктів можна зробити за тридцять хвилин.
Покроковий рецепт
1. У великій каструлі довести до кипіння воду. Закинути креветки і варити 2 хвилини або поки вони не стануть рожевими. Потім витягнути креветки, остудити, почистити (хвостики можна залишити). Частина креветок залишити на прикрасу (по 1 на креманку), решту порізати.
2. Авокадо очистити, видалити кісточку, дрібно нарізати кубиками, скропити соком лайма. Помідори теж нарізати кубиками.
3. Змішати авокадо, помідори і креветки.
4. Приготувати заправку. 1/2 чашки свіжого соку лайма змішати з тертим готовим хріном, сіллю і порізаної кінзою і зеленою цибулею.
5. Заправити салат, перемішати.
6. Взяти порційні креманки і викласти салат. Прикрасити салат гілочкою кінзи і креветкою. Для краси та аромату можна прикрасити вазочку гуртком лайма.
7. Подається цей салат з чіпсами з тортильї, які попередньо потрібно обсмажити на сковороді з маслом на середньому / сильному вогні до золотистого кольору. Перед подачею тортильї потрібно нарізати трикутниками. Приємного апетиту!