Ті, хто любить балканську кухню, обов’язково сподобається цей ситний рецепт з овочевих “човників”
Інгредієнти
Баклажани – 3 шт. | |
Фарш м’ясний – 150 грам | |
Помідор – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1/2 головки | |
Часник – 3 зубчики | |
Сир Брі – 150 грам | |
Сіль, запашні спеції – за смаком |
Популярний і смачний рецепт запечених баклажанів, фаршированих томатами, морквою, м’ясним фаршем під сирною скоринкою.
Покроковий рецепт
Баклажани необхідно розрізати навпіл і замочити за дві години до приготування в солоній воді.
Після, у баклажан видалити плодоніжку. М’якоть з середини вирізати і дрібно нарізати.
Фарш перемішати з дрібно нарізаною м’якоттю баклажанів. Додати дрібно нарізану цибулю і часник, терту моркву і дрібно порізаний помідор. Все перемішати, за смаком посолити, поперчити, можна додати улюблених спецій.
Заповнити «човники» з баклажан овочевий-м’ясною сумішшю. Присипати все сиром.
Запікати фаршировані овочі в заздалегідь прогрітій до 180-200 градусів духовці близько 50 хвилин.
Перед подачею фаршировані баклажани присипати рубаною зелень. Подавати “синенькі” до столу гарячими або теплими. Приємного апетиту!