Шоколадний торт з вареним згущеним молоком

Торт готується швидко і завжди виходить. Дуже смачні і м’які коржі не вимагають додаткової просочення.

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 1,25 ст.
Цукор – 1 ст. можна використовувати трохи менше
Какао-порошок – 2,5 ст. л.
Розпушувач – 0,5 ч. л.
Ванілін – 1 пакетик
Яйце – 1 шт.
Молоко – 0,5 ст.
Рослинне масло – 0,25 ст.
Окріп – 0,5 ст.
Сода – 0,5 ч. л.
Варена згущене молоко – 300 гр.

Як приготувати Шоколадний торт з вареним згущеним молоком

Промазати коржі можна будь-яким кремом, найпростіший варіант – це варена згущене молоко. У тісто можна додати додаткові інгредієнти, наприклад горіхи, мак та родзинки, а між коржами покласти свіжі ягоди або фрукти. Так можна урізноманітнити смак десерту.

Покроковий рецепт

У велику миску просіяти борошно і всипати цукровий пісок.

Додати ванілін, розпушувач і какао-порошок.

Всі сухі інгредієнти (крім соди) ретельно перемішати.

В окремий посуд розбити яйце і влити молоко.

Додати рослинне масло, перемішати.


Влити окріп всипати соду. Перемішати віночком.


В рідкі продукти поступово всипати суміш сухих інгредієнтів. Тісто повинне вийти рідким і мати насичений шоколадний відтінок. Залишити його на пару хвилин в чаші.

Форму для випічки застелити пергаментним папером, змастити її олією. Влити готове тісто і поставити в розігріту духовку. Випікати 20 хвилин при температурі, що дорівнює 190 градусів.

Готовий корж вийняти і остудити прямо у формі, після чого вийняти його і акуратно прибрати пергамент.


Корж розрізати навпіл, рясно промазати вареним згущеним молоком.


Верх торта прикрасити за бажанням, наприклад тертим шоколадом, свіжою полуницею і декорувати візерунками із звичайної білої згущеного молока.

Дивіться також:  Морквяна бабка – запіканка з тертої моркви