Шоколадний торт з вареним згущеним молоком

Шоколадний торт з вареним згущеним молоком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У велику миску просіяти борошно і всипати цукровий пісок.

Додати ванілін, розпушувач і какао-порошок.

Всі сухі інгредієнти (крім соди) ретельно перемішати.

В окремий посуд розбити яйце і влити молоко.

Додати рослинне масло, перемішати.


Влити окріп всипати соду. Перемішати віночком.


В рідкі продукти поступово всипати суміш сухих інгредієнтів. Тісто повинне вийти рідким і мати насичений шоколадний відтінок. Залишити його на пару хвилин в чаші.

Форму для випічки застелити пергаментним папером, змастити її олією. Влити готове тісто і поставити в розігріту духовку. Випікати 20 хвилин при температурі, що дорівнює 190 градусів.

Готовий корж вийняти і остудити прямо у формі, після чого вийняти його і акуратно прибрати пергамент.


Корж розрізати навпіл, рясно промазати вареним згущеним молоком.


Верх торта прикрасити за бажанням, наприклад тертим шоколадом, свіжою полуницею і декорувати візерунками із звичайної білої згущеного молока.