У велику миску просіяти борошно і всипати цукровий пісок.
Додати ванілін, розпушувач і какао-порошок.
Всі сухі інгредієнти (крім соди) ретельно перемішати.
В окремий посуд розбити яйце і влити молоко.
Додати рослинне масло, перемішати.
Влити окріп всипати соду. Перемішати віночком.
В рідкі продукти поступово всипати суміш сухих інгредієнтів. Тісто повинне вийти рідким і мати насичений шоколадний відтінок. Залишити його на пару хвилин в чаші.
Форму для випічки застелити пергаментним папером, змастити її олією. Влити готове тісто і поставити в розігріту духовку. Випікати 20 хвилин при температурі, що дорівнює 190 градусів.
Готовий корж вийняти і остудити прямо у формі, після чого вийняти його і акуратно прибрати пергамент.
Корж розрізати навпіл, рясно промазати вареним згущеним молоком.
Верх торта прикрасити за бажанням, наприклад тертим шоколадом, свіжою полуницею і декорувати візерунками із звичайної білої згущеного молока.