Заливний пиріг з чорницею і ванільно-сметанним кремом

Заливний пиріг з чорницею і ванільно-сметанним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відкритий заливний пиріг з ягодами і ванільним кремом – апетитна і проста випічка до вашого столу!

Інгредієнти

Борошно – 300 г
Вершкове масло – 150 г
Яйце – 1 шт.
Сіль – щіпка
Цукор – 4 ст. л.
Сметана – 1 ст. л.
Чорниця – 300 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Крем
Цукор – 4 ст. л.
Ваніль – за смаком
Сметана – 400 г
Яйця – 2 шт.
Крохмаль – 2 ст. л.

Як приготувати Заливний пиріг з чорницею і ванільно-сметанним кремом

Ароматний заливний чорничний пиріг з ванільно-сметанним кремом – смачний ягідний пиріг зі сметанною заливкою і солодкої основою. Готуватися пиріг просто, а результат – чудовий!

Покроковий рецепт

Розтерти в крихту холодне масло з борошном, цукром і розпушувачем. Можна замісити тісто вручну або скористатися блендером.

Повинна вийти однорідна крихта.

Вбити в масу яйце і ложку сметани. Зібрати тісто в грудку і відправити в холодильник охолоджуватися.

Тим часом, потрібно обваляти ягоди чорниці в крохмалі. Достатньо половини чайної ложки. Також, можна використовувати малину або смородину.

Приготувати крем, змішавши всі інгредієнти віночком.

Розкачати тісто під діаметр форми. Проколоти тісто виделкою і відправити в духову шафу на п’ять хвилин. Після, висипати на тісто ягоди в крохмалі.

Залити ягоди кремом і відправити в духовку ще на чверть години.

Смачний і аромтаный пиріг з ванільним кремом готовий!

Він ніжний, апетитний, в міру солодкий. Присутня приємна кислинка. Ідеальний варіант для святкового чаювання. Приємного апетиту!