Дуже смачне і ароматне блюдо.
Інгредієнти
Сочевиця – 1 стакан | |
Баклажан – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Часник – 3 зубчики | |
Корінь імбиру – 50 гр. | |
Коріандр цілий – 1 столова ложка | |
Листя пажитника сушені – 1 столова ложка | |
Куркума – 2 столові ложки | |
Індійська Приправа каррі – 1 столова ложка | |
Чорний кмин – 1 столова ложка | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Рослинне масло – 3 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Вода – 50-100 мл. |
Дуже просте у приготуванні блюдо. Прекрасно підійде для вегетаріанців.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.
Сочевицю відварити в підсоленій воді близько 15 хвилин до готовності. Після закипання додати у воду 1 столову ложку куркуми. Змішати решту куркуму, насіння гірчиці, приправу каррі, чорний кмин, коріандр і сушені листя пажитника.
Баклажан порізати кубиками, посолити і залишити на 15 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Потім вичавити з баклажана зайву рідину.
Цибулю і часник дрібно порізати.
Корінь імбиру натерти на крупній тертці.
У сковороді розігріти рослинне масло, відправити туди смажитися до золотистого кольору цибулю, часник і імбир.
Потім додати змішані спеції і смажити близько 2 хвилин, весь час помішуючи.
Потім додати відварену сочевицю і воду, протушкувати близько 10 хвилин.
Баклажани поставити в мікрохвильову піч на 5-7 хвилин.
Потім обсмажити баклажани додавши 1 столову ложку рослинного масла близько 2-3 хвилин.
Викласти в тарілку сочевицю і поруч покласти баклажани. Блюдо готове. Приємного апетиту!