Інгредієнти
Для начинки | |
Ріпчаста цибуля – 3 штуки | |
Спеції – за смаком | |
Зелень – пучек | |
Сіль – 2 чайні ложки | |
Фарш яловичий – 400 грам | |
Для тіста | |
Цукор – 1 ч. ложка | |
Борошно – 2 склянки | |
Вода – 1 стакан | |
Сіль – 1 ч. ложка |
Чебуреки люблять багато за їх чудовий аромат і хрустку скоринку.Це блюдо є на столах у багатьох народів. По суті чебурек можна порівняти з пиріжком. Раніше був всього один варіант приготування цієї страви. Але зараз варіантів приготування дуже багато, кожна господиня господиня додає в рецепт щось своє.
Деякі воліють купувати готові чебуреки, але не всі впевнені в їхній якості, так як не знають на скільки свіжі продукти були використані. Тому кращим варіантом буде приготувати чебуреки самостійно.
Секрети приготування смачних чебуреків:
-
У тесті для чебуреків не повинні використовуватися дріжджі.
Смажити чебуреки потрібно у великій кількості рослинного масла, щоб вони були хрусткими зовні і соковитим всередині.
Сковорода де буде смажитися страва повинна бути товстою, краще чавунна.
Щоб чебуреки вийшли соковитіше можна додати у фарш трохи води або м’ясний бульйон.
Чим більше цибулі, тим смачніше і соковитіше.
З’їдати чебуреки краще відразу, так як після вони перестають бути хрусткими.
У кожної господині свій рецепт приготування цієї страви. Сьогодні я поділюся своїм.
Покроковий рецепт
Готуємо інгредієнти
Просіюємо в миску борошно, додаємо сіль, перемішуємо, потім робимо невелике поглиблення в середині і потроху вливаємо туди окріп. Замішуємо тісто, воно виходить м’яке, трохи липке, відкладаємо його вбік відпочити, приблизно хвилин на двадцять. За цей час приготуємо начинку.
Кладемо в миску фарш, дрібно шаткуємо цибулю, рубаємо зелень і змішуємо всі інгредієнти, додаємо трохи води, щоб начинка була соковитіше.
Присипаємо стіл борошном, беремо тісто розкачуємо його в довгий джгут, після, розрізаємо на маленькі гуртки, вийде приблизно 15 штучок. Тісто виходить дуже податливе, тому качалку можна не використовувати, акуратно притискаємо тісто руками, формуємо коло.
Зверху викладаємо начинку і звертаємо защипуємо краю.
Ставимо сковороду на сильний вогонь, наливаємо олію, стільки, щоб чебурек в ньому плавав. Після того як масло раскалилось, опускаємо в нього чебурек і смажимо до золотистої скоринки з двох сторін.