Червоний борщ з чорною квасолею і печерицями
Інгредієнти
Картопля – 3 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Буряк – 2 шт. | |
Квасоля чорна – 150 гр. | |
Печериці – 300 гр. | |
Сіль – за смаком | |
Лавровий лист – 4-5 шт. |
У кожної господині є свій рецепт приготування борщу. Ось моя мама, наприклад, окремо варити буряк, а потім додає вже готовий борщ, щоб вона не втратила колір. Хтось окремо засмажує буряк зі сметаною. Я ж в цьому плані ледащо. Для мене всі ці труднощі здаються зайвими. Я завжди варю борщ, кидаючи всі інгредієнти одразу. Так, на його приготування йде мінімум часу. А колір виходить нітрохи не гірше, ніж в описаних вище варіантах. А ще цей варіант відмінно підходить для поста і вегетаріанців. У цьому рецепті найтриваліше – приготування квасолі, її потрібно довго варити. Але ж від нас це не потребує ніякої участі. А якщо робити такий борщ без квасолі, то його приготування займемо дуже мало часу. Ну що, приступимо
Покроковий рецепт
1. Бажано замочити квасолю на ніч. Відварити до готовності. Злити воду. Я воду не виливаю, а зливаю в окрему ємність і заморожую. Потім стати в нагоді для іншого супу. А зливаю тому, що вода виходить чорна і тоді ми не доб’ємося красивого червоного кольору для борщу.
2. Всі овочі помити. Картоплю і цибулю нарізати кубиками.
3. Буряк і моркву натерти на крупній тертці.
4. Печериці помити, порізати невеликими кубиками.
5. Всі овочі скласти в каструлю з квасолею, залити водою, посолити, додати лавровий лист і варити до готовності 50 хвилин.
6. Подавати зі сметаною.