Час приготування – 15 хвилин, готуються з продуктів які є у кожного на кухні, не потрібно особливих кулінарних навичок. Можна вживати в їжу з молоком, сметаною, майонезом.
Інгредієнти
Картопля – 2 шт | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Яйце – 1 шт | |
Борошно пшеничне – 1 ст. ложка | |
Олія соняшникова – 30 гр | |
Сіль – 1 щіпка |
Якщо Вам потрібно швидко, смачно і не дорого перекусити – рецепт класичних картопляних драніков саме для Вас, також рецепт годиться для людей, що дотримують пост, просто виключіть з інгредієнтів яйце.
Покроковий рецепт
Картопля використовуємо сирої, середньої величини, цибулю малий або великий за бажанням, особисто я беру великий, він надає страві особливий аромат. Борошна додаємо ложку з гіркою.
Картоплю та цибулю очищаємо від шкірки, миємо. Беремо глибоку тарілку і дрібну тертку, як на фото
Натираємо на дрібній тертці картоплю і цибулю (не розрізаємо, трьом цілим, щоб не розпадався), додаємо яйце, сіль і борошно, перемішуємо.
На нагріту на середньому вогні сковороду наливаємо масло, столовою ложкою накладаємо приготовану масу.
Коли одна сторона обсмажилася, перевертаємо і смажимо до отримання золотистої скоринки
У мене вийшло 8 драніков викладають на тарілки порціями по 4 шт, додаємо сметану або майонез, можна їсти з молоком. Приємного апетиту.