Картопляні оладки з хрусткою скоринкою зовні і ніжні всередині стануть ситним та смачним обідом або вечерею для всієї родини.
Інгредієнти
Картопля – 1 кг. | |
цибуля ріпчаста – 2 шт. | |
морква – 1 шт. | |
шпинат – 1 пучок | |
бекон – 100 гр. | |
спеції – за смаком. |
Деруни страва білоруської кухні, яке дуже популярно і в російській, українській і європейських кухнях. У кожній країні їх готують і називають по – різному. В Україні це – деруни, В Росії – деруни, в Білорусії – чаклуни. Рецептів приготування їх насправді дуже багато. Кожна господиня готує його по – своєму. Одні додають гриби, інші зелень, сир, деякі додають начинку по – всередину, але об’єднує їх один загальний інгредієнт – картопля. Хочу поділитися своїм рецептів приготування дерунів з додаванням моркви, шпинату і смаженого бекону. Виходять дуже смачні, ніжні і соковиті картопляні оладки.
Покроковий рецепт
Картопля, цибуля ріпчаста, морква, почистити, помити під проточною водою. Натерти на дрібній тертці картоплю, моркву і одну цибулину або подрібнити за допомогою блендера. Злити рідину, що утворилася в процесі подрібнення.
Шпинат ретельно помийте і дрібно наріжте. Додайте до овочів. Так само додайте одне яйце, сіль, перець, за смаком.
Додайте 2 столові ложки борошна і все ретельно перемішайте.
Смажте деруни на розігрітій сковорідці з додаванням рослинної олії з обох боків до готовності.
Наріжте бекон тонкими смужками і другу цибулину дрібним кубиком. Всі обсмажте на сковорідці (масло додавати не треба, бекон виділить свій жир) до готовності.
Посипте зверху на деруни зі шпинатом смажений бекон і можна дегустувати. Подавайте деруни зі сметаною. Приємного апетиту.