Ніжний домашній паштет або намазки з курячої печінки. Для створення цієї страви потрібно: куряча печінка, цибуля, морква, сметана і прянощі.
Інгредієнти
куряча печінка – 500 г | |
цибуля ріпчаста – 1 головка | |
сметана – 100 г | |
масло рослинне – 4 ст. л. | |
мускатний горіх – щіпка | |
сіль – за смаком | |
перець мелений – за смаком | |
вершкове масло або бульйон – 50 г/мл |
Що може бути краще паштету, приготованого своїми руками? Паштету, в якому відсутні консерванти та інші шкідливі для організму і здоров’я добавки? Домашній паштет за смаком практично не відрізняється від магазинного, але все ж, приготоване в домашніх умовах блюдо, набагато смачніше і корисніше того, що нині продають у магазинах.
Покроковий рецепт
Курячу печінку необхідно очистити від плівок і відварити в підсоленій воді.
Ріпчасту цибулю слід почистити, дрібно нарізати і обсмажити на гарячій сковороді на олії.
Після того, як цибуля підрум’яниться, печінка додати на сковороду і підсмажити разом з цибулею.
Отриману масу викласти смажену в чашу блендера, додати сметану за смаком сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх. Все подрібнити блендером.
Розкладіть остиглий паштет в одну або кілька формочок (чашечок, мисок). Зверху можна полити паштет крутим бульйоном або розтопленим вершковим маслом.
Відправити курячий паштет в холодильник на кілька годин.
Домашній паштет готовий! Слід зберігати його в ємності в холодильнику під закритою кришкою, щоб не обветривался. Приємного апетиту!