Дуже простий і смачний рецепт риби Дорадо.
Інгредієнти
Дорадо – 1шт. | |
Цибуля – 1шт. | |
Морква – 1шт. | |
Часник – 2зубчика | |
Лимон – 1шт. | |
Свіжий розмарин – 1-2 гілочки | |
Оливкова олія – за смаком Можна замінити соняшниковою | |
Сіль/Перець – за смаком |
Дорадо, або як багато знають – морський окунь, морський карась, свою назву «дорадо» взяла від давньо-романського d’oro — золото. У цієї риби на голові між очима золотистого кольору пляма. А сам термін dorado — з іспанської перекладається як «золотий».
Чесно скажу, зіпсувати цю рибу в приготуванні потрібно мати величезний талант 🙂 Вона смачна як би її не приготували! Але моя порада – чим простіше, тим смачніше!
Дуже просто приготувати дорадо в духовці – шляхом звичайного запікання. Низькокалорійне і смачне блюдо!
Якщо ви шанувальник риби, то обов’язково повинні спробувати дораду саме в цьому виконанні.
Покроковий рецепт
Підготуємо рибу. Для рецепту я взяла дорадо середнього розміру.
Рибу очистити, добре промити.
Запікати рибу з овочами. Для цього підготуємо ріпчасту цибулю, моркву, часник, свіжий розмарин, лимон. На Ваш смак можна додай картоплю, інші трави.
Цибулю нарізаємо кільцями середньої товщини. Моркву і часник на Ваш розсуд.
Відповідну форму для випікання змащуємо оливковою олією (можна замінити соняшниковою). Нарізаний кільцями цибулю викладаємо на форму в якості подушки для риби.
Викладаємо рибу, солимо, перчимо за смаком.
Додаємо моркву, часник, розмарин, часточки лимона. Обов’язково пару шматочків часнику , і гілочку розмарину покласти всередину риби. Саму рибу і овочі полити лимонним соком. Овочі підсолити, на рибу – трохи оливкової олії.
Якщо хочете більш калорійне, насичене блюдо, на рибу можна додати пару шматочком вершкового масла.
У розігріту до 170 градусів духовку ставимо випікатися на 25-30 хвилин до золотистої скоринки Дорадо.
Якщо хочете більш соковиту рибу, сильно не припекайте.
Подавати з будь-яким гарніром, салатом.
Приємного апетиту!