Народний фаворит — дранки! Смачне, ситне і дуже просте у приготуванні блюдо.

Інгредієнти
| Картопля — 5 штук | |
| Цибуля — 1 головка | |
| Яйце — 2 штуки | |
| Борошно — 2 столові ложки | |
| Сіль — За смаком | |
| Перець — За смаком | |
| Масло вершкове — 20 гр. | |
| Олія — Для смаження |
Абсолютно не складно здогадатися, що дранки — дуже популярне білоруське блюдо! Однак картопляні оладки (друга назва драніков) користуються попитом у всіх країнах, де вживається картоплю.
І це цілком заслужено: рецепт простий, а результат — стабільно смачне блюдо, яке завжди до місця!
Покроковий рецепт

Моєму картоплю, чистимо і тремо на крупній тертці (саме з-за свого способу приготування дранки і отримали свою назву).
Кладемо в холодну воду, щоб маса не поміняла колір.

Чистимо цибулю і подрібнюємо на тертці.

Викладаємо тертий картоплю на рушники або щільні серветки, вода і крохмаль повинні максимально вийти, це дозволить придбати нашим оладкам красивий золотистий колір і апетитну хрустку скоринку.
Змішуємо картоплю з двома яйцями і борошном, не забудемо посолити і поперчити.
Розжарюємо сковороду. Можна смажити на олії, можна на вершковому. Із-за специфічного запаху при смаженні вершкове масло я не використовую, а лише залишаю на готовому теплом дранці для аромату.
Ложкою викладаємо картоплю і готуємо до появи красивого золотого відтінку.
І наше страва готова!