Дріжджова булочка з горіхами і какао

Дріжджова булочка з горіхами і какао – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Булочка з горіхами і какао – смачний десерт з простих і доступних інгредієнтів, з начинкою, що нагадує нутеллу.

Інгредієнти

Дріжджі свіжі – 25 г
Борошно – опціонально
Масло рослинне – 2 ст. л.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 1/2 ч. л.
Мед – опціонально
Молоко або тепла вода – 200 мл
Горіхи – 50 г
Масло вершкове – 50 г
Какао – 2 ст. л.
Цукор (для начинки) – 100 г

Як приготувати Дріжджова булочка з горіхами і какао

Шоколадно-горіхова булочка з медом – смачна і ароматна солодкість простого приготування. Випічка неймовірно апетитна, а смак начинки нагадає про улюблену шоколадної пасти “Нутелла”.

Покроковий рецепт

Спершу потрібно приготувати дріжджове тісто. В теплій воді або молоці розвести свіжі дріжджі і цукор. Повністю розчинити компоненти і залишити опару підніматися. Після підняття опари додати в суміш олію і сіль, перемішати.

Всипати борошно, поступово замішуючи тісто. Повинен вийти еластичний та м’який кульку. Відправити тісто підніматися в тепле місце на годину.

Змішати горіхи з м’яким вершковим маслом, какао і цукром. Збити інгредієнти.

Тісто розкачати в пласт.

Покрити тісто ароматною горіховою начинкою і скачати в щільний рулет.

Згорнути рулет в клубочок. Дати тісту піднятися протягом чверті години.

Зробити на рулетике насічки і відправити виріб в розігріту духовку. Випікати близько двадцяти п’яти хвилин.

Розрізати випічку на шматочки.

Змастити гаряче виріб медом і подавати до столу. Приємного апетиту!