Ароматна, соковита піца на тонкому м’якому тесті – що може бути краще. Соковита начинка з курки та грибів робить піцу незвичайно смачною і ситною.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 250 гр. | |
Дріжджі швидкодіючі сухі – 6 гр. | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Цукор – 1/3 ч. л. | |
Олія оливкова – 1 десертна ложка | |
Вода тепла – 140 мл | |
Сир – 200 гр. | |
Для начинки | |
Печериці – 150 гр. | |
Куряче філе – 200 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Томатна паста – 1 / 2 ст. л. | |
Масло вершкове для змащування форми |
Для тесту можна взяти будь-які дріжджі, але краще інших підходять спеціальні дріжджі для піци з сушеним цибулею. Вони надають особливий смак і аромат. Печериці підійдуть будь-які: консервовані, свіжі або свіжоморожені.
Покроковий рецепт
Для початку потрібно приготувати основу для піци – дріжджове тісто. Беремо велику чашу і всипаємо в неї всю муку. Додаємо дріжджі, цукор і сіль. Все ретельно перемішуємо.
Вливаємо воду і масло.
Замішуємо густе тісто. Тісто потрібно розминати не менше 5 хвилин, щоб воно стало еластичним і м’яким. Залишити в теплому місці на 30 хвилин.
У цей час почистити головку цибулі і порізати невеликими кубиками. Спассеровать на рослинному маслі.
Різані печериці додати до цибулі, перемішати і закрити кришкою. Тушкувати ще 10 хвилин.
Куряче філе порізати невеликими шматочками. Додати курку до цибулі і грибів. Тушкувати ще 7 хвилин.
Коли тісто підійде, розкачати його в тонкий пласт. Укласти на змащений маслом деко і наколоти виделкою.
Змастити поверхню томатною пастою. Викласти в підготовлену начинку.
Випікати в духовій шафі 20 хвилин при 180 градусах. За 2 хвилини до закінчення випікання вийняти піцу, посипати сиром, натертим на крупній тертці і поставити назад в духовку.
Їсти піцу в гарячому вигляді. Приємного апетиту.