Що може бути смачніше солодощів, куплених в магазині? Правильно, домашня випічка. Домашні рогалики – це апетитна, смачна випічка. Багато люблять їх з дитинства. Побалуйте близьких вкусняшка.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 3 ст. | |
Молоко – 1 ст. | |
Дріжджі – 1,5 ч. л. | |
Маргарин – 250 гр. | |
Яйце куряче – 3 шт. | |
Цукровий пісок – 1 ч. л. | |
Сіль – 1/4 ч. л. |
Готуються рогалики легко і просто. Дріжджове тісто витримують у холодильнику 1-2 години, після чого обробляють і випікають. Використовуйте якісні продукти: хороші інгредієнти – запорука відмінного результату.
Покроковий рецепт
Молоко зігріти і розвести в ньому дріжджі, додати цукровий пісок. Почекати, щоб дріжджі подіяли, а на поверхні молока з’явилася піна.
Маргарин розтопити і трохи остудити.
В теплий маргарин влити расходившиеся в молоці дріжджі.
Вбити яйця, посолити. Перемішати масу.
Всипати просіяне борошно. Акуратно перемішати.
Розім’яти тісто руками на робочій поверхні. Загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник мінімум на 1 годину.
Готове тісто вийняти з холодильника, звільнити від плівки.
Відрізати частину тіста і розкачати в пласт товщиною 0,5-0,7 див. Рясно посипати цукром, закатати пісок в тісто.
З допомогою звичайного або спеціального ножа розрізати пласт на сегменти. З кожного скачати рогалик.
Таким чином наробити рогалики з усього тесту. Викласти на змащене маслом деко. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі близько 20 хвилин.
Вийняти з духовки подрумянившиеся вироби і перекласти їх у вазу. Остудити і подати до чаю.