Безпрограшний рецепт дріжджового тіста

Безпрограшний рецепт дріжджового тіста – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це не звичайний рецепт дріжджового тіста, а з додаванням рослинної олії.

Інгредієнти

Вода – 3 склянки
Сіль – 1,5 чайні ложки
Цукор – 3 столові ложки
Дріжджі швидкодіючі – Пакетик 11 грам
Рослинна олія – 1 стакан
Борошно – Трохи менше 2 кг

Як приготувати Безпрограшний рецепт дріжджового тіста

Це тісто вийде у будь-якої хазяєчки! Зможуть зробити навіть ті, у кого раніше погано піднімалося звичайне дріжджове тісто і випічка виходила клеклой. Ну і звичайно ж цей рецепт тесту буде до речі тим господиням, хто перший раз вирішив сам замісити тісто на дріжджах. Воно “підходить” дуже швидко, не потрібно чекати цілий день!

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти, щоб було зручніше.

Спочатку налити склянку окропу з чайника, потім додати дві склянки води кімнатної температури. Таким чином виходить вода ідеальної температури для дріжджів. Потім вже в теплу воду додати сіль і цукор і розмішати до розчинення (я це роблю руками, щоб відчувати все розчинилося) .

Наступним кроком вже буде додавання дріжджів. Так само висипаємо і акуратно розмішуємо рукою до повного розчинення без всяких грудочок. Виходить рідина темного кольору.

Після повного розчинення дріжджів виливає стакан рослинного масла і відразу ж, поступово , починаємо висипати борошно (я це роблю відразу з пакету: трохи насыплю – розмішавши, потім ще насыплю – ще розмішавши). Спочатку до такого стану:

Потім вже акуратно, щоб не пересипати, однією рукою підсипаю борошно, інший замішую тісто. Слід додавати борошно і замішувати тісто до тез пір, поки воно не перестане прилипати до рук і стане таким гарним, крутим і однорідним як на наступному фото.

Після цього накриваємо харчовою плівкою або просто рушником і ставимо в тепле місце до тих пір, поки тісто не підніметься до країв посуду. Я ставлю прямо на батарею, так воно підніметься в рази швидше.

Проходить приблизно пів-години – і тісто готове! Удачі!