Підготувати всі інгредієнти, щоб було зручніше.
Спочатку налити склянку окропу з чайника, потім додати дві склянки води кімнатної температури. Таким чином виходить вода ідеальної температури для дріжджів. Потім вже в теплу воду додати сіль і цукор і розмішати до розчинення (я це роблю руками, щоб відчувати все розчинилося) .
Наступним кроком вже буде додавання дріжджів. Так само висипаємо і акуратно розмішуємо рукою до повного розчинення без всяких грудочок. Виходить рідина темного кольору.
Після повного розчинення дріжджів виливає стакан рослинного масла і відразу ж, поступово , починаємо висипати борошно (я це роблю відразу з пакету: трохи насыплю – розмішавши, потім ще насыплю – ще розмішавши). Спочатку до такого стану:
Потім вже акуратно, щоб не пересипати, однією рукою підсипаю борошно, інший замішую тісто. Слід додавати борошно і замішувати тісто до тез пір, поки воно не перестане прилипати до рук і стане таким гарним, крутим і однорідним як на наступному фото.
Після цього накриваємо харчовою плівкою або просто рушником і ставимо в тепле місце до тих пір, поки тісто не підніметься до країв посуду. Я ставлю прямо на батарею, так воно підніметься в рази швидше.
Проходить приблизно пів-години – і тісто готове! Удачі!