Дріжджовий пиріг з штрейзеля “ріжки Яблучні” – це розбірної пиріг з німецької крихтою штрейзель. Пиріг виходить неймовірно смачним: м’який і ароматний всередині і хрусткою скоринкою зверху.
Інгредієнти
борошно для тіста – 500 гр | |
молоко – 250 мл | |
дріжджі свіжі – 20 гр | |
масло вершкове – 40 гр | |
масло рослинне – 30 гр | |
цукор – 70 гр | |
сіль – 0,5 ч. л. | |
яйце – 1 шт | |
Для крихти | |
вершкове масло – 120 гр | |
борошно – 150 гр | |
цукор – 200 гр | |
Начинка | |
яблука – 5 шт | |
вершкове масло – 30 гр | |
кориця – 1 ч. л. |
Для цього пирога ніж не потрібен, він знається на 16 частин, тобто можна пекти для великої компанії.
Покроковий рецепт
У глибокій мисці змішуємо сухі інгредієнти.
У теплому молоці розвести дріжджі, додаємо столову ложку цукру, сіль і столову ложку борошна. Перемішуємо і ставимо в тепле місце, щоб опара підійшла.
Опару виливаємо в миску з борошном і перемішуємо.
Вершкове масло розтоплюємо, гавкотом йому трохи охолонути, додаємо його в тісто. Туди ж додаємо яйце. Замешиваемым тісто.
Тісто буде липким, його треба викласти на стіл, змащене рослинним маслом і добре вимісити руками, щоб воно отлипало від рук. Руки при цьому змащуємо рослинним маслом. Накриваємо його рушником, нехай воно підходить.
Робимо начинку: яблука чистимо від шкірки і серцевини, режим кубиками.
У сковороді розігріваємо олію і смажимо яблука. Додаємо корицю.
Смажимо приблизно 5 хвилин, щоб яблука стали м’якими, але не розвалилися.
Тепер робимо штрейзельную крихту: борошно, вершкове масло, порізане шматочками і цукор перетираємо руками, до утворення крихти. Ставимо її в холодильник.
Тісто ділимо на 8 однакових шматка.
Одну частину тіста розкачуємо по діаметру вашої форми. Одну половину посипаємо сухарями.
Складаємо коло навпіл і зверху посипаємо сухарями.
На кути викладаємо начинку по 1 чайної ложки.
Скручуємо тісто від кінців в середину з двох сторін одночасно. Виходять 2 рогалика, які зустрічаються один з одним.
Форму змащуємо маслом, посипаємо манкою. Укладаємо наші 8 рогаликів у форму. Даємо йому постояти хвилин 30.
Збиваємо яйце і змащуємо пиріг.
Зверху посипаємо залишилася крихтою.
Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 45 хвилин. Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою, проколюючи їй пиріг в різних місцях, якщо суха, то пиріг пропікся. Даємо йому трохи охолонути, виймаємо з форми, подаємо до столу. Приємного апетиту!