Дріжджовий пиріг ріжки Яблучні

Дріжджовий пиріг ріжки Яблучні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дріжджовий пиріг з штрейзеля “ріжки Яблучні” – це розбірної пиріг з німецької крихтою штрейзель. Пиріг виходить неймовірно смачним: м’який і ароматний всередині і хрусткою скоринкою зверху.

Інгредієнти

борошно для тіста – 500 гр
молоко – 250 мл
дріжджі свіжі – 20 гр
масло вершкове – 40 гр
масло рослинне – 30 гр
цукор – 70 гр
сіль – 0,5 ч. л.
яйце – 1 шт
Для крихти
вершкове масло – 120 гр
борошно – 150 гр
цукор – 200 гр
Начинка
яблука – 5 шт
вершкове масло – 30 гр
кориця – 1 ч. л.

Як приготувати Дріжджовий пиріг “ріжки Яблучні”

Для цього пирога ніж не потрібен, він знається на 16 частин, тобто можна пекти для великої компанії.

Покроковий рецепт

У глибокій мисці змішуємо сухі інгредієнти.

У теплому молоці розвести дріжджі, додаємо столову ложку цукру, сіль і столову ложку борошна. Перемішуємо і ставимо в тепле місце, щоб опара підійшла.

Опару виливаємо в миску з борошном і перемішуємо.

Вершкове масло розтоплюємо, гавкотом йому трохи охолонути, додаємо його в тісто. Туди ж додаємо яйце. Замешиваемым тісто.

Тісто буде липким, його треба викласти на стіл, змащене рослинним маслом і добре вимісити руками, щоб воно отлипало від рук. Руки при цьому змащуємо рослинним маслом. Накриваємо його рушником, нехай воно підходить.

Робимо начинку: яблука чистимо від шкірки і серцевини, режим кубиками.

У сковороді розігріваємо олію і смажимо яблука. Додаємо корицю.

Смажимо приблизно 5 хвилин, щоб яблука стали м’якими, але не розвалилися.

Тепер робимо штрейзельную крихту: борошно, вершкове масло, порізане шматочками і цукор перетираємо руками, до утворення крихти. Ставимо її в холодильник.

Тісто ділимо на 8 однакових шматка.

Одну частину тіста розкачуємо по діаметру вашої форми. Одну половину посипаємо сухарями.

Складаємо коло навпіл і зверху посипаємо сухарями.

На кути викладаємо начинку по 1 чайної ложки.

Скручуємо тісто від кінців в середину з двох сторін одночасно. Виходять 2 рогалика, які зустрічаються один з одним.

Форму змащуємо маслом, посипаємо манкою. Укладаємо наші 8 рогаликів у форму. Даємо йому постояти хвилин 30.

Збиваємо яйце і змащуємо пиріг.

Зверху посипаємо залишилася крихтою.

Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 45 хвилин. Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою, проколюючи їй пиріг в різних місцях, якщо суха, то пиріг пропікся. Даємо йому трохи охолонути, виймаємо з форми, подаємо до столу. Приємного апетиту!