Серед улюблених начинок томлені яблука в цукровій пудрі і бананове пюре. Пиріг з такою начинкою ніжний, легкий і ароматний)
Інгредієнти
Борошно – 160 грам | |
Яйця – 2 шт. | |
Рослинне масло – 1,5 ст. ложки | |
Яблука – 2 великих | |
Банан – 1 шт. | |
Ванілін/ванільний цукор – 1 уп. | |
Розпушувач – 1,5 ч. ложки | |
Цукор – 4 ст. ложки | |
Цукрова пудра – для декору | |
Вода – 2 ст. ложки для томління яблук |
У кожної господині є рецепти на всі випадки життя, особливо там де люблять приймати гостей і де є дітки. Адже, буває ж коли часу в обріз, а дітвора просить вкусняшку.
Пам’ятаю, як в дитинстві ми з сестрою пекли вночі пісочне печиво “Черв’ячки” і милувалися як воно випадає через м’ясорубку. А коли друзі сім’ї нарисовывались на горизонті, мама споруджувала торт “Гості на порозі”.
Це було дуже швидко, МЕГА смачно і дуже ніжно. Рецептом мамуля наділила нас, але я удосконалила його і під настрій експериментую з начинкою.
Покроковий рецепт
Цей пиріг простий у всьому. Так, експериментуючи з начинкою, можна не тільки істотно скоротити час на приготування їжі, але і презентувати як пиріг до чаю, так і святковий.
У нас сьогодні начинка пирога яблука і банани. Для початку чистимо яблука, ріжемо на кубики і складаємо в сковороду, додаємо 2 ст. ложки води (цукрову пудру з бажанням, щоб регулювати насолода) і накриваємо кришкою. Під кришкою тушкуємо 12 хвилин на середньому вогні, постійно перемішуючи, щоб не пригоріли.
Поки нудяться яблука, розбиваємо 2 яйця, додаємо ванілін/ванільний цукор і цукор, збиваємо до однорідної маси віночком.
Натираємо на тертці банан до стану пюре (можна пюрировать заглибним блендером, я натерла на тертці-раритет, на якій ще в дитинстві мені робила мама яблучне пюре) і додаємо до збитим яйцям. Коли наші яблука готові, ми додаємо їх у ємність до банановому пюре і яйця, перемішуємо до однорідної маси.
Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і тонкою цівкою, поступово, додаємо до нашої суміші. Сюди ж вливаємо 1,5 ст. ложки рослинної олії, перемішуємо. Змащуємо ємність, пересипаємо тісто виходить як густа сметанка), стукаємо тричі по столу, тричі обертаємо за годинниковою стрілкою, щоб вийшло повітря і в розігріту духовку на 180 градусів.
25 хвилин і наш пиріг готовий! Виходить ніжним, легким та неймовірно смачним!
Бон апетит)