Пиріг зі сметаною, чорницею і кедровими горішками

Пиріг зі сметаною, чорницею і кедровими горішками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Для пісочного тіста: –
Вершкове масло – 100 г
Цукрова пудра – 50 г
Яйця курячі – 1 шт. (або жовток)
Сіль – щіпка
Борошно – 230-250г
Для начинки: –
Сметана – 250 г
Цукор – 4 столові ложки
Ванілін – 5 г (1 пакетик)
Борошно – 4-5 столових ложок
Чорниця – 300 г
Кедрові горішки – 60 г

Як приготувати Пиріг зі сметаною, чорницею і кедровими горішками

Чорниця – чудова корисна ягода, дає чарівний колір у випічці. У магазинах замороженої чорниці від різних виробників повно, так що саме час піч! Начинку пропоную ніжну сметанную з кедровими горіхами. І звичайно, з чорницею, від чого начинка перетворюється в незвично бузковий колір.

Для приготування такого пирога ви можете використовувати рубане тісто, листкове сирне тісто або пісочне (див. через пошук “теорія”). Я робила пиріг на основі пісочного тіста. При випічці основи тісто прикривала пергаментним папером, щоб не згорів. При вторинній випічці, вже не накривала, щоб трохи підрум’яниться. Після випічки пиріг обов’язково остудіть. Начинка повинна вийти трохи трясущаяся. Спробуйте, дуже смачно! У всякому разі, у нас він «розійшовся» швидко. Чоловік наступного дня попросив повторити :-).

Покроковий рецепт

Для приготування пісочного тіста необхідно м’яке вершкове масло розтерти з цукровою пудрою. Потім додати 1 невелике яйце, добре перемішати (якщо ви покладете тільки жовток, тісто вийде ніжніше). Додати частинами просіяне борошно, сіль і замісити тісто. Тісто розподілити у вогнетривкому блюді, сформувавши бортики, наколоти виделкою, прибрати в холодильник для охолодження… Через 20 хвилин у форму викладіть вантаж (із квасолі або гороху), потім поставте в холодну духовку. Випікайте основу для пирога при температурі 180 градусів близько 15 хвилин з вантажем і 5 хвилин без вантажу (для підсихання дна). Якщо тісто почне горіти, накрийте його пекарської папером, продовжуйте піч.

Приготувати начинку.
Змішати сметану з цукром, ваніліном і просіяним борошном. Гарненько перемішати до розчинення цукру.

Повинна вийти густа суміш.

Додайте чорниці (я кидала прямо заморожену, але краще б її розморозити і дати стекти зайвої рідини, тоді начинка вийде більш густа). Акуратно перемішайте.

Всипте кедрові горішки (залишивши трохи для посипання зверху). Ще раз перемішайте.

На випечену основу викласти начинку з горішками і чорницею. Зверху присипати кедровими горішками (якщо пиріг прив’язується до будь-якої події чи свята, наприклад, дня святого Валентина, можна горішками викласти сердечко або яку-небудь напис). Загалом, фантазуйте…

Випікайте пиріг вже розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

Перед нарізкою пиріг слід остудити.
Приємного чаювання!