Пиріг зі сметаною, чорницею і кедровими горішками

Пиріг зі сметаною, чорницею і кедровими горішками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування пісочного тіста необхідно м’яке вершкове масло розтерти з цукровою пудрою. Потім додати 1 невелике яйце, добре перемішати (якщо ви покладете тільки жовток, тісто вийде ніжніше). Додати частинами просіяне борошно, сіль і замісити тісто. Тісто розподілити у вогнетривкому блюді, сформувавши бортики, наколоти виделкою, прибрати в холодильник для охолодження… Через 20 хвилин у форму викладіть вантаж (із квасолі або гороху), потім поставте в холодну духовку. Випікайте основу для пирога при температурі 180 градусів близько 15 хвилин з вантажем і 5 хвилин без вантажу (для підсихання дна). Якщо тісто почне горіти, накрийте його пекарської папером, продовжуйте піч.

Приготувати начинку.
Змішати сметану з цукром, ваніліном і просіяним борошном. Гарненько перемішати до розчинення цукру.

Повинна вийти густа суміш.

Додайте чорниці (я кидала прямо заморожену, але краще б її розморозити і дати стекти зайвої рідини, тоді начинка вийде більш густа). Акуратно перемішайте.

Всипте кедрові горішки (залишивши трохи для посипання зверху). Ще раз перемішайте.

На випечену основу викласти начинку з горішками і чорницею. Зверху присипати кедровими горішками (якщо пиріг прив’язується до будь-якої події чи свята, наприклад, дня святого Валентина, можна горішками викласти сердечко або яку-небудь напис). Загалом, фантазуйте…

Випікайте пиріг вже розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

Перед нарізкою пиріг слід остудити.
Приємного чаювання!