Відкритий пиріг з листкового тіста з полуницею (галета)

Відкритий пиріг з листкового тіста з полуницею (галета) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне ласощі для ласунів. Приготувати полуничний пиріг просто і легко!

Інгредієнти

Тісто листкове – 200 гр бездріжджове
Полуниця – 1 ст.
Цукор – 2-3 ст. л.
Крохмаль – 1 ст. л.
Яйце – 1 шт.
Борошно – 1 ч. л.

Як приготувати Відкритий пиріг з листкового тіста з полуницею (галета)

Основа нашого пирога – це листкове бездріжджове тісто. Його слід заздалегідь розморозити. Полуницю промити добре, видалити плодоніжки. Перекласти полуницю в друшляк, щоб стекла зайва вода. Починаємо готувати відкритий полуничний пиріг.

Покроковий рецепт

Пласт листкового бездріжджового тіста перекладаємо на присипаний борошном стіл. Розкачуємо тісто. Вирізаємо коло, використовуючи об’ємну тарілку або кришку в якості шаблону. Відразу перекладаємо основу для пирога на деко, який рекомендуємо застелити пергаментом.

Промиту підготовлену полуницю нарізаємо на шматочки. Викладаємо начинку на основу пирога.

Полуницю присипаємо цукровим піском.

А ще потрібно посипати начинку крохмалем.

Оформляємо краю відкритого пирога.

Змащуємо їх збитим курячим яйцем.

Пиріг з полуницею відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин. Угощаемся смачним пирогом, коли він повністю охолоне. Приємного чаювання!