Для приготування знадобиться всього кілька інгредієнтів, а смак сподобається багатьом. Запечені овочі під сирною скоринкою стануть улюбленою стравою, якщо приготуєте його хоча б раз.
Інгредієнти
Баклажани – 3 | |
Перець болгарський – 1/2 | |
Сіль, перець – 1/2 ч. л. | |
Фарш – 300 гр | |
Сир – 70 гр | |
Майонез – 20 гр |
Рецепт досить простий, а смак – незабутній. Приготувати зможе будь-яка господиня. Таке блюдо зможе внести різноманітність до святкового застілля або стати відмінним сімейною вечерею.
Покроковий рецепт
Моєму баклажани. Ріжемо вздовж на дві частини. Посипаємо сіллю і залишаємо на 20 хвилин, щоб вийшла гіркота.
Вирізаємо з кожної половинки серединку. Виходить човник.
Готуємо фарш: додати сіль, перець, улюблені приправи. Добре перемішати і додати трохи води, щоб фарш був більш соковитий.
Дрібно нарізати болгарський перець і серединки від баклажанів.
Додаємо овочі фарш і добре перемішуємо.
Наповнюємо наші човники фаршем з гіркою.
Сир потерти на крупній тертці.
Майонез викладаємо зверху кожної човники і вирівнюємо ложкою.
Посипаємо зверху сиром і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо 50 хвилин при температурі 170 градусів.
Готову страву можна подавати гарячим чи холодним. Приємного апетиту!