Фарширований міні болгарський перець

Фарширований міні болгарський перець – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Апетитний, ситний і святковий міні перчик підійде для будь-якого застілля.

Інгредієнти

болгарський перець – 12 шт дрібний, зелений
м’ясний фарш 0.5 кг
рис – 1 ст.
морква – 1 шт
цибуля ріпчаста – 1 шт
помідори – 2 шт
томатна паста – 2 ст. л.

Як приготувати Фаршировані міні болгарський перець

Для цієї страви важливо вибрати болгарський перець. Він повинен бути невеликих розмірів. Такий перчик не тільки акуратно лежить на тарілці, його вистачає на два укусу, готується він удвічі швидше, але до того ж, він набагато дешевше, ніж його великі побратими.

Покроковий рецепт


Спочатку миємо всі овочі під проточною водою. Далі готуємо фарш або використовуємо вже готовий. Фарш може бути абсолютно будь-який, з птиці, із свинини, яловичини або суміші різних фаршів. Покладайтеся на свої смакові уподобання.



Фарш кладемо в глибоку посуд, додаємо до нього дрібно нашатковані пів цибулини. Перемішуємо суміш. На розігріту сковороду з олією викладаємо весь фарш і обсмажуємо м’ясо до напівготовності приблизно 6 хв.



В цей час готуємо рис. Васыпаем його в сито і промиваємо під проточною водою. Таким чином позбавляємося від зайвого крохмалю. При цьому начинка вийде розсипчастим. Додаємо рис до смаженій фаршу, перемішуємо все і обсмажуємо 2 хв без додавання води. Обов’язково зараз солимо й додаємо спеції. Рисово-м’ясна начинка вийде майже сирий. Так і должо бути.






Тепер переходимо до заготовок перчиком.Від кожного з них відрізаємо верхню частину, дістаємо насіння і позбавляємося від перегородок. Для того , щоб кожен овоч зручно стояв в каструлі обрізаємо нижній гострий хвостик. Ось і все готово.




Залишилося додати всередину кожної заготовки фарш, накрити кожен перчик капелюшком.Не потрібно сильно притискати начинку. Для того, щоб вона приготувалася рівномірно, потрібно проколоти кожен перець в 2х-3х місцях зубочисткою. Доливаємо 100 мл води і ставимо кострюлю на плиту. Накриваємо кришкою.





Останнім кроком готуємо томатний соус. Подрібнену цибулю, моркву, болгарський перець і томати обсмажуємо на суміші вершкового і рослинного масла 3 хв, додаємо томатну пасту і тушкуємо 5 хв, додавши 50 мл води. Цією сумішшю поливаємо зверху фарширований перець і готуємо ще близько 15 хв.

Фарширований перець готовий. Подаємо на великому блюді або порційно.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!