Інгредієнти
Груша – 1 шт., не дуже м’яка | |
Вершкове масло – 20 г | |
Цукор – 1 столова ложка | |
Лікер апельсиновий – 30-40 мл (будь-який інший, міцністю не менше 40%) |
Фламбування означає з французької мови палати. Страву поливають міцним алкогольним напоєм не менше 40 % (горілка, коньяк, лікер) і підпалюють. Так у страви з’являється новий своєрідний аромат і смак. Інгредієнти розраховані на 1порцию.
Покроковий рецепт
Грушу очистити від шкірки, розрізати навпіл, видалити плодоніжку і серцевину.
На невеликому вогні в сковороді розтопити масло, додати цукор, розтопити його.
Коли цукор підтане, опустити в карамель грушу і смажити з обох сторін по 3 хвилини. Влити лікер і підпалити.
Коли полум’я згасне, викласти груші на тарілку. Подавати з морозивом або збитими вершками, прикрасивши гілочкою м’яти. Насолоджуйтесь! Приємного апетиту!