Салат Капрезе з пармською шинкою

Салат Капрезе з пармською шинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Помідори і сир моцарелла – це вже класичне поєднання для салату. Можна доповнити його пармською шинкою і вийде дуже смачно – можна готувати і до свята.

Інгредієнти

помідори – 4 шт.
сир моцарелла – 150 граммм
базилік свіжий – кілька листочків
прованські трави – 2 щіпки
оливкова олія – за смаком
бальзамічний оцет – за смаком
пармська шинка – 100 грам

Як приготувати Салат Капрезе з пармською шинкою

Салат Капрезе – популярне італійське блюдо, доповнюється пармською шинкою, заправляється пряними травами, оливковою олією і бальзамічним оцтом.

Покроковий рецепт

1. Листя базиліка промивають і дрібно нарізають.

2. Помідори співають, і ріжуть на тонкі кільця. Сир моцарела ріжуть кільцями (якщо сир великий, розрізають колечка ще раз навпіл).

3. Беруть красиве блюдо і викладають по краях тарілки помідори і сир, чергуючи овоч з сиром.

4. У центр тарілки викладають красиво скручену пармську шинку. Зверху все посипається рубаним базиліком і прованськими травами.

5. Сбрызгивается салат Капрезе оливковою олією і бальзамічним оцтом (останнє – за бажанням). Подають охолодженим Приємного апетиту!