Всі знають, що форшмак – національне, єврейське блюдо. Однак воно так всім сподобалось, що, практично не вважається національним, а радянським, в СРСР, не одне застілля, не проходило без форшмаку.
Інгредієнти
Оселедець слабосолона – 1 шт. | |
Картопля – 2 шт. | |
Яйця – 2 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Перець мелений – за смаком. | |
Олія – за смаком. | |
Масло вершкове – за смаком. |
Дуже просте блюдо в приготуванні впорається навіть молода господиня. Поєднання найбільш доступних продуктів разом роблять страву простою і зручною закускою.
Покроковий рецепт
Для приготування нам знадобитися: оселедець, картопля, яйця, цибуля, рослинна або вершкове масло.
Отже, беремо оселедець середньої солоності, очищаємо від шкіри. Думаю, не варто говорити, що оселедець чиститься від голови. Розрізаємо по черевце, вичищаємо нутрощі (кишки, молока, або ікру). Гарненько вичищаємо всередині черевце, так, щоб видалити чорну плівку, вона добре видаляється з допомогою паперової серветки. І відокремлюємо філе від хребта. Прибираємо реберні кістки. Не так давно я дізналася новий для мене, і дуже зручний спосіб відокремити філе від хребта одним рухом. Берете рибу за край хвоста, головою вниз. Двома руками взяти за краю хвостика і розривати рибу на дві частини. Дуже зручний спосіб хребет відразу відокремлюється з реберними кісточками. Спробуйте такий спосіб, впевнена, Вам сподобається.
Підготовлені продукти перемелюємо на м’ясорубки. Додаємо рослинне або вершкове масло (за смаком, кому який більше подобається), перчимо.
Деякі господині додають яблуко і булочку, я цього не роблю.
Є основні продукти, а доробити за смаком, це вже вміння кожної господині.
Додатково можна форшмак збити блендером, він стане більш еластичним і ніжним.
Приготуйте форшмак за моїм рецептом, в будні дні і на святковий стіл.
Приємного апетиту!