Рецепт улюбленого блюда з оселедця без хліба і спецій в складі.
Тільки справжній смак і аромат!

Інгредієнти
| оселедець філе — 500г | |
| картопля варена — 4шт беремо картоплю середнього розміру | |
| яйце куряче варене — 4шт | |
| цибуля ріпчаста — 1шт | |
| яблука — 1шт краще не соковиті сорту і не дуже солодкі | |
| масло вершкове — 100г |
Багато люблять ввечері намазати на хліб якусь смакоту. Так з теплим солодким чаєм…Смакота!
Хочу познайомити вас з чудовим рецептом форшмаку без хліба та інших надмірностей у складі.
Увага: за цим рецептом виходить дуже багато форшмаку.
Покроковий рецепт


Для початку відварюємо яйця і картоплю.
Очищаємо і ріжемо всі на чотири частини.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками. Щоб не щипало очі — промити ніж і цибулину під струменем води.

Філе оселедця, очищене від шкіри і кісток, нарізаємо шматочками середнього розміру, такого, щоб було зручно поміщати їх у м’ясорубку.

Яблуко очищаємо від кісточок і шкури. Нарізаємо середніми шматочками.


На гарячу сковороду викладаємо вершкове масло. Коли воно прогріється — додаємо порізану цибулю.
Смажити цибулю до золотистої скоринки. Періодично помішуючи.

Оселедець, яйця, картоплю і яблука пропускаємо через м’ясорубку. Не слід змішувати все в блендері, а тим більше, до пастоподібної маси — постраждають смакові якості продукту!


Отриману масу дуже добре перемішуємо і виливаємо в неї наше олія з цибулею.
Добре перемішуємо і ставимо в холодильник мінімум на годину.


Форшмак подаємо з хлібом (краще чорним), грінками, або соліннями.
Смачний і ситний перекус готовий.
Приємного апетиту!