Ніжний французький соус Бешамель підходить для багатьох страв. Він допоможе збагатити смак пасти, овочевої або картопляної запіканки.
Інгредієнти
молоко – 900 мл | |
вершкове масло – 50 г | |
борошно пшеничне – 60 г | |
мелений мускатний горіх – за смаком | |
сіль – за смаком |
Ніжний французький соус Бешамель чудово підходить для овочевих, картопляних страв, запіканок з пасти та іншого. Іноді його беруть за основу для інших соусів. Готується швидко, з доступних інгредієнтів. При необхідності, соус можна приготувати і в мікрохвильовій печі.
Покроковий рецепт
Французький соус Бешамель – це олійно–молочний соус. Для нього беруть вершкове масло і молоко. Приготувати його необхідно обов’язково без грудок.
Вершкове масло розплавляється в сотейнику. Пшеничне борошно сухий ложкою додаємо в розтоплене масло, прогріваємо з маслом. Отримуємо суміш схожу на тісто, ще трохи гріємо, виникає горіховий запах. Швидко заливаємо тісто гарячим молоком і перешкодимо віночком поки не загусне. Посолити, додати мускатний горіх. На маленькому вогні варимо помішуємо, до загустіння.
Ось і все, олійно-молочний соус Бешамель готовий!