Інгредієнти
Фарш – 500 г (яловичина/свинина) | |
Ріпчаста цибуля – 2 головки | |
Вершкове масло – 20 г | |
Білий хліб – 1 шт. (краще окраєць) | |
Молоко – 1/2 склянки | |
Томатна паста – 3 столові ложки | |
Борошно – 2 столові ложки | |
Бульйон – 0,5 л (або воду) | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Покроковий рецепт
Хліб замочити в молоці. В глибокій чаші змішати фарш, дрібно нарізану цибулю (1 головку), розмочений у молоці батон, сіль, перець.
Сформувати фрикадельки розміром трохи більше волоського горіха (краще формувати руками, змоченими у воді). Фрикадельки викласти на деко, вистелений пергаментним папером або фольгою. Запікати фрикадельки в духовці при температурі 200 градусів 15 хвилин на середньому рівні.
Поки запікаються фрикадельки приготувати томатний соус. Цибулю почистити, дрібно порізати, обсмажити на вершковому маслі до прозорості.
Додати борошно, перемішати, смажити близько 1 хвилини.
Потім додати томатну пасту, смажити ще 3-4 хвилини, помішуючи.
Тонкою цівкою влити бульйон (або воду), сіль, чорний перець, перемішати. Варити, помішуючи 5 хвилин, до розчинення грудочок.
Готові фрикадельки викласти в томатний соус. Тушкувати під закритою кришкою на слабкому вогні 10-15 хвилин.
Подавати до столу з гарніром. Приємного апетиту!