Тефтелі з рисом

Соковиті тефтелі в томатному соусі смачні самі по собі, але можуть стати відмінним доповненням до будь-якого гарніру.

Інгредієнти

м’ясо – 500 г
рис – 150 г
яйце – 1 шт.
цибуля – 3 шт.
морква – 1 шт.
масло пісне – 5 ст. л.
сіль – 1,5 ч. л.
перець – 1,5 ч. л.
борошно – 3 ст. л.
томатний соус – 2-3 ст. л.

Як приготувати Тефтелі з рисом

Якщо в будинку є невеликий шматочок м’яса, а треба приготувати обід на родину, то тефтелі як раз до речі. Смачне, ситне і в той же час проста страва прикрасить ваш обідній стіл. Готуються тефтелі з курятини, яловичого, свинячого або курячого фаршу з рисом.

Покроковий рецепт

Промиваємо рис, і ставимо варитися на 20 хвилин. Рис повинен вийде напівсирим, не розвареним. Нам тільки треба, щоб він збільшився в розмірах.

Поки вариться рис, режим на невеликі шматки і перекручуємо на фарш наше м’ясо.


Готовий фарш солимо, перчимо до смаку, додаємо яйце. Дрібно нарізаємо одну цибулину. Додаємо у фарш. Цибулю в фарші краще нарізаний, ніж перекручений на м’ясорубці, так він залишиться всередині тефтелі соковитим. Туди ж висипаємо вже сварившийся рис.



Ретельно перемішуємо наш фарш з рисом і мокрими руками ліпимо невеликі кульки. Опускаємо їх у борошно і обсмажуємо з двох сторін в соняшниковій олії на великому вогні до золотистої скоринки. 2-3 хвилини з кожного боку. Скоринка нам потрібна, щоб всередині м’ясо залишалося соковитим.


Поки підсмажуються тефтелі, для підливи режим решта 2 цибулини і трьом на крупній тертці моркву. Запашні тефтелі перекладаємо в каструлю, і в цій же сковорідці підсмажуємо цибулю і моркву. Солимо і перчимо.

Дивіться також:  Галушки з фаршу у вершковому соусі



У борошно додаємо томатний соус і трохи води, розмішуємо. У каструлю з тюфтельками додаємо готову зажарку, заливаємо приготовленим соусом, додаємо води стільки, щоб наші тефтелі були майже повністю покриті. І ставимо гаситися на 40-45 хвилин на повільному вогні.

Наші ніжні соковиті тефтелі з м’яса і рису готові. Приємного апетиту.