Інгредієнти
Груша – 1 шт (твердих сортів) | |
Лимон – 1/2шт | |
Ваніль – 5 г | |
Цукор – на 1 л 30 г | |
М’ята – 1 пучок | |
Вода – 1 л | |
Шоколад – 20 г (гіркий) | |
Вершки – 50 мл (33%) | |
Коньяк – 5 мл | |
Смородина – 1-2 гілочки |
Як приготувати Груша «Бель Елен» з шоколадним соусом
Покроковий рецепт
Грушу очистити від шкірки, вирізати знизу серцевину з насінням (плодоніжку залишити).
Закип’ятити воду. Додати сік половинки лимона, цедру половинки лимона, м’яту, цукор, ванілін. Опустити грушу в окріп. Варити в сиропі 30 хвилин.
Зробити шоколадний соус. Розтопити шоколад на водяній бані. Влити В шоколад теплі (підігріті) вершки, ретельно перемішати.
Додати коньяк. На паровій бані довести соус до однорідної консистенції.
Білу тарілку, полити шоколадним соусом. Покласти в центр грушу. Прикрасити гілочкою червоної смородини. Можна присипати тертим шоколадом. Насолоджуйтесь!