
Інгредієнти
| Груша — 1 шт (твердих сортів) | |
| Лимон — 1/2шт | |
| Ваніль — 5 г | |
| Цукор — на 1 л 30 г | |
| М’ята — 1 пучок | |
| Вода — 1 л | |
| Шоколад — 20 г (гіркий) | |
| Вершки — 50 мл (33%) | |
| Коньяк — 5 мл | |
| Смородина — 1-2 гілочки |
Як приготувати Груша «Бель Елен» з шоколадним соусом
Покроковий рецепт

Грушу очистити від шкірки, вирізати знизу серцевину з насінням (плодоніжку залишити).

Закип’ятити воду. Додати сік половинки лимона, цедру половинки лимона, м’яту, цукор, ванілін. Опустити грушу в окріп. Варити в сиропі 30 хвилин.

Зробити шоколадний соус. Розтопити шоколад на водяній бані. Влити В шоколад теплі (підігріті) вершки, ретельно перемішати.

Додати коньяк. На паровій бані довести соус до однорідної консистенції.

Білу тарілку, полити шоколадним соусом. Покласти в центр грушу. Прикрасити гілочкою червоної смородини. Можна присипати тертим шоколадом. Насолоджуйтесь!