Інгредієнти
Вода – 100 г | |
Цукор – 3 ст. л. | |
Вино – 50 г (червоного) | |
Груша – 1 шт. | |
Ківі – 1 шт. | |
Маскарпоне – 2 ст. л. | |
Кориця – щіпка |
Покроковий рецепт
У маленьку сковорідку налити води і засипати цукор. Довести до кипіння, перемішуючи.
Груші помити, очистити від шкірки і закинути в отриманий сироп.
Полити її рясно червоним вином, періодично перевертаючи.
Через 2-3 хвилини витягнути груші з сиропу. Сироп нехай ще вариться (на повільному вогні). Підготувати пюре з ківі, почистивши його і розчавивши.
Повернемося до карамелі…Пергаментний папір вистелити на глибоку чашку, перевернуту догори дном. Як тільки маса (сироп) стала загусати, полити її сіточкою на приготовлену папір, щоб вийшла кошик. Дати застигнути.
На тарілку викласти пюре з ківі і маскарпоне. Обережно зняти кошик з карамелі (вона дуже легко ламається) і поставити на середину тарілки.
В кошик посадити грушу, полив її залишками карамелі. Посипати корицею.
Прикрасити кульками з маскарпоне і кружечками ківі.
Десерт готовий! Все робиться дуже швидко і легко. Насолоджуйтесь!