Картопля з капустою на сковороді

Картопля з капустою на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Свіжа білокачанна капуста – чудовий інгредієнт для приготування різноманітних страв. Причому, це можуть бути і супи, і другі страви, і випічка, і салати. Капуста відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами, і ця властивість використовується хозяюшками щосили. Пропонуємо вам зробити до обідньої трапези апетитну картоплю з капустою на сковороді.

Інгредієнти

Капуста – 300 гр білокачанна
Масло рослинне – 50 мл
Морква – 1 штука
Цибуля – 1 штука
Картопля – 3-5 штуки
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком

Як приготувати Картопля з капустою на сковороді

Для приготування картоплі з білокачанної капустою на сковороді підготуйте потрібні інгредієнти. Крім основних продуктів – картоплі і капусти – потрібні овочі: морква і цибуля. З кухонного інвентарю візьміть глибоку сковороду, обробну дошку, ножик, лопатку для перемішування інгредієнтів. Рецепт простий, з його реалізацією впорається навіть початківці хазяєчки.

Покроковий рецепт

Першим ділом подрібнимо для нашого страви капусту. З качана видаляємо верхні листочки, т. к. вони можуть бути подпорченными. Перекладаємо капусту на обробну дошку. Дрібно шаткуємо капусточку. Для нарізки капусти можна використовувати спеціальну терку.

В підходящу сковороду вливаємо олію. На помірному вогні підігріваємо його. Перекладаємо в розігріте рослинне масло нашатковану білокачанну капусту. Капусту відразу приправляємо до смаку сіллю. Перемішуємо. Переходимо до подрібнення наступних інгредієнтів.

Підготуємо овочі. Очищаємо моркву і ріпчасту цибулю. Подрібнюємо моркву за допомогою середньої терки. Цибулю дрібно рубаємо. Овочеву нарізку перекладаємо до капусти на сковороду. Інгредієнти відразу перемішуємо. Продовжуємо тушкувати капусту з овочами, трохи зменшивши вогонь.

Наступний інгредієнт для нашого страви з капустою – це картопля. Промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки за допомогою ножа або спеціальної овочерізки. Очищену картоплю нарізаємо на не дуже тонкі слайсы, які перекладаємо до інгредієнтів на сковороду.

Викладені в сковороду інгредієнти приправляємо сіллю (не забуваючи, що капусту ми вже приправили солоної спецією ще на початку). За бажанням додаємо своїх улюблених спецій. Продовжуємо тушкувати інгредієнти на малому вогні під кришкою. Якщо капуста з картоплею починає підгоряти (буває, що і капуста недостатньо соковита), то до інгредієнтів на сковороду можна влити трохи кип’яченої води.

Тушкуємо картоплю з капустою до готовності. Час варіюйте самостійно, орієнтуючись на сорт картоплі і капусти.

Апетитне картопляне блюдо з капустою готово! Приємного вам апетиту! Таку страву з капустою можна запропонувати в якості другої страви до обіднього перекусу. Так, і до вечірньої трапези воно буде до речі.