Дуже простий рецепт кексів з родзинками.
Інгредієнти
Борошно – 2 склянки | |
Яйце – 2 шт | |
Цукор – 1 склянка | |
Сода – пів чайної ложки | |
Молоко – 1 стакан | |
Вершкове масло – 70 г | |
Рослинна олія – 1 столова ложка | |
Родзинки – 50 гр | |
Цукрова пудра – для посипання |
За цим рецептом виходять дуже ніжні і повітряні кексики. Їх головний плюс – це простота приготування. Вони без сумніву підкорять Ваше серце і шлунок.
Покроковий рецепт
Для приготування тіста знадобиться глибока миска, щоб зручно було збивати інгредієнти. У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо до них склянку цукру.
Яйця з цукром необхідно збити віночком, якщо у Вас є міксер, то він прискорить процес. Збити потрібно від жовтого до кремового, коли маса збільшиться в двоє.
До яйцям додаємо соду і попередньо розтоплене вершкове масло. Я топлю його в мікрохвильовій печі. Далі додаємо рослинне масло. Ретельно перемішуємо суміш.
Додаємо борошно порціями, щоб зручно було її вимішувати. Важливо, щоб вона формувалася в грудки.
Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб воно “відпочило”. Родзинки промити в проточній воді і залити окропом, щоб він розпух. Через 10 хвилин родзинки необхідно витягти з води і додати в тісто.
Для випікання кексів я використовую силіконові формочки. Викладаємо тісто по формочках, наповнюємо на половину. Більше не потрібно, так як тісто може “втекти” з форми. Форми перед наповненням не потрібно додатково змащувати олією, так як в тесті достатню кількість масла.
Запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Якщо на зубочистці не залишається тісто, значить готові кекси.
Кекси виймаємо гарячими з формочок, посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!