Пегодя – пиріжки на пару

Пегодя – пиріжки на пару – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо хочете здивувати гостей, то приготуйте Пегодя. Це повітряні, пишні, смачні пиріжки, які оцінять не тільки дорослі, але і діти.

Інгредієнти

Борошно – 3,5 склянки
Вода – 1,5 склянки
Соняшникова олія – 2ст.ложки
Свинина – 200гр
Білокачанна капуста – 200гр
Цибуля – 1/2головки
Спеції – за смаком
Дріжджі – 1ч.ложка

Як приготувати Пегодя – пиріжки на пару

Пегодя – традиційне корейське блюдо, схоже на російські пиріжки, тільки на пару. Можна парити пустушки, їх дуже люблять діти є з варенням або джемом.

Покроковий рецепт


Просійте борошно, покладіть дріжджі, по пів чайної ложки солі і цукру, перемішайте. Потім поступово вливайте теплу кип’ячену воду і замісіть тісто. Тісто повинне вийти м’якше, ніж на пельмені. Додайте 2 столові ложки полсолнечного масла, добре вимішайте і накрийте харчової плівкою. Покладіть тісто в тепле місце, можна накрити товстою тканиною. Тісто має добре піднятися, збільшитися в 2-3 рази, у мене підіймалася 2 години.

Поки тісто піднімається, приготуємо начинку. Для цього наріжте м’ясо на дрібні кубики, соломкою капусту і цибулю півкільцями.

Додайте сіль, чорний перець, мелений коріандр за смаком, перемішайте.


Тісто піднялося. Злегка умочіть пальці соняшниковою олією і розділіть тісто на невеликі кульки. Вийде 9 штук.

Розкачайте тісто, злегка натискаючи на качалку. Воно повинно залишатися повітряним, приблизно 5мм товщиною.

Покладіть начинку.




Зліпіть краю між собою, по черзі надимая на них пальцями, формуючи косички.


Укладіть у мантышницу і залиште на півгодини в теплому місці підніматися.
Краще буде, якщо укладати не так щільно.


Поставте паритися, не чекаючи закипання води. Після того, як вода закипіла, залиште пегодя паритися на середньому вогні 40 хвилин. Дуже важливо! Не відкривати кришку, інакше вони осядуть, і не будуть такими повітряними. Коли пегодя пропарити, не відкривайте відразу кришку, дайте постояти 5 хвилин, потім відкрийте і підкладіть кухонну серветку під кришку, щоб пар вызодил поступово. Пегодя не люблять різкого перепаду температури.

Готові Пегодя можна розкрити посередині і покласти кррейскую моркву і сою.
Всім приємного апетиту! Отримуйте задоволення не тільки від їжі, але і від приготування.