Відмінний рецепт з рису, м’яса та овочів, який чудово підійде на вечерю або в якості другої страви на обід. Блюдо смачне і корисне. Воно не залишить байдужим чоловіка і сподобається дитині.
Інгредієнти
Рис пропарений дліннозерновой – 1/2 ст. | |
М’ясо (м’якоть або на кісточці) – 400 гр. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Печериці – 150 гр. | |
Квасоля стручкова – 150 гр. | |
Капуста брокколі – 200 гр. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком |
Для страви підійдуть свіжі або заморожені овочі, будь-які гриби і будь-яке м’ясо. Кількість овочів можна збільшити або зменшити за бажанням. Тому можна приготувати страву за індивідуальним перевагам. Для посилення смаку та аромату можна використовувати будь-які спеції.
Покроковий рецепт
М’ясо залити водою і поставити варити. Трохи недоварене м’ясо вийняти, порізати шматочками. Бульйон злити, залишивши приблизно 1 ст. в каструлі і опустити туди порізане м’ясо. Поставити на помірний вогонь. Рис промити і відварити до напівготовності.
Моркву почистити і помити. Порізати брусочками, часточками або кубиками, як більше подобається, але не дрібно. Додати моркву в каструлю до м’яса, тушкувати 3 хвилини.
Цибулю порізати великими кубиками і теж покласти в каструлю, тушкувати ще 3 хвилини.
Покласти різані печериці, перемішати.
Покласти квасолю, посолити, поперчити, приправити спеціями і згасити під кришкою 3 хвилини.
Додати капусту, закрити кришкою, тушкувати ще 3 хвилини.
В останню чергу покласти полувареный рис, а зверху кілька шматочків ароматного масла. Закрити кришкою і тримати на вогні до готовності рису.
Ретельно перемішати блюдо і подати до столу в гарячому вигляді.