Рис з мясом і овочами

Рис з мясом і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінний рецепт з рису, м’яса та овочів, який чудово підійде на вечерю або в якості другої страви на обід. Блюдо смачне і корисне. Воно не залишить байдужим чоловіка і сподобається дитині.

Інгредієнти

Рис пропарений дліннозерновой – 1/2 ст.
М’ясо (м’якоть або на кісточці) – 400 гр.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Печериці – 150 гр.
Квасоля стручкова – 150 гр.
Капуста брокколі – 200 гр.
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком

Як приготувати Рис з м’ясом і овочами

Для страви підійдуть свіжі або заморожені овочі, будь-які гриби і будь-яке м’ясо. Кількість овочів можна збільшити або зменшити за бажанням. Тому можна приготувати страву за індивідуальним перевагам. Для посилення смаку та аромату можна використовувати будь-які спеції.

Покроковий рецепт


М’ясо залити водою і поставити варити. Трохи недоварене м’ясо вийняти, порізати шматочками. Бульйон злити, залишивши приблизно 1 ст. в каструлі і опустити туди порізане м’ясо. Поставити на помірний вогонь. Рис промити і відварити до напівготовності.


Моркву почистити і помити. Порізати брусочками, часточками або кубиками, як більше подобається, але не дрібно. Додати моркву в каструлю до м’яса, тушкувати 3 хвилини.


Цибулю порізати великими кубиками і теж покласти в каструлю, тушкувати ще 3 хвилини.


Покласти різані печериці, перемішати.

Покласти квасолю, посолити, поперчити, приправити спеціями і згасити під кришкою 3 хвилини.

Додати капусту, закрити кришкою, тушкувати ще 3 хвилини.

В останню чергу покласти полувареный рис, а зверху кілька шматочків ароматного масла. Закрити кришкою і тримати на вогні до готовності рису.


Ретельно перемішати блюдо і подати до столу в гарячому вигляді.