Основні інгредієнти: рис, курячі гомілки, родзинки, морква, часник…
Інгредієнти
Курячі гомілки – 4 шт. | |
Рис – 1 склянка | |
Морква – 1 шт. велика | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка середнього розміру | |
Сіль, приправи – за смаком | |
Часник – 4-5 зубчиків |
Чудовий спосіб урізноманітнити звичне блюдо – додати незвичайний або просто новий інгредієнт. В звичний всім плов можна додати родзинки, курагу, гриби і навіть чорнослив! У цьому рецепті додано родзинки. Він додає якусь пікантність і незвичайність цієї страви. Спробуйте додати щось із перерахованого для різноманітності.
Покроковий рецепт
Промиваємо рис, замочуємо.
Курячі ніжки моєму, кладемо в розігріту сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії, підсмажуємо, додаємо сіль, приправи, води, закриваємо кришкою, тушкуємо хвилин 40-50. Потім відкриваємо кришку, додаємо вогонь, вода википить, ніжки виймаємо на обробну дошку, видаляємо кістки, подрібнюємо м’ясо.
У сковороду додаємо ще трохи олії. Цибулю подрібнюємо, моркву і часник тремо на тертці, підсмажуємо, додаємо м’ясо (якщо потрібно, ще солі і приправ), родзинки і рис.
Все перемішуємо, додаємо води, в два рази більше кількості рису. Тобто на 1 склянку рису 2 склянки води. Коли закипить, зменшуємо вогонь, чекаємо, коли вода википить (хвилин 20). Потім вимикаємо, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 20.
Плов готовий. Розкладаємо по тарілках, подаємо. Приємного апетиту!