Цей салат з бобових — справжня ароматична бомба! Подавайте його з лавашем або коржами. Підійде для швидкого перекусу, а так само на вечерю.

Інгредієнти
| чорна квасоля консервована (або червона) — 400 гр | |
| консервована квасоля біла або горох нут — 400 гр | |
| гриби печериці мариновані — 200 гр | |
| помідори — 3 шт. | |
| салатний цибуля — 1/3 чашка | |
| Для заправки: | |
| петрушки — 2/3 чашки свіжого листя | |
| кінзи — 2/3 чашки свіжого листя | |
| м’яти — 5 великих листя | |
| перець халапеньо, — 1, грубо нарізаний | |
| сушених томатів в маслі — 1/4 чашки | |
| екстра-оливкової олії — 1 / 2 склянки | |
| яблучний оцет — 1 1/2 ч. ложки | |
| лимон — сік 1/2 лимона | |
| кухонна сіль — 1/2 ч. ложки | |
| чорний перець мелений — 1/2 ч. ложки |
Цей салат дуже смачний і ситний. Квасоля гармонує з грибами і овочами. Можна готувати і на святковий стіл.
Покроковий рецепт
1. Квасоля і/або горох нут відкривають, зливають всю рідину, перекладають у глибоку чашу. Цибулю чистять і дрібненько шаткують.
2. Гриби нарізають невеликими пластинками і відправляють в ємність з горохом і квасолею. Можна брати свіжі і відварити їх до м’якості, якщо не збираєтеся варити, беріть мариновані.
3. Помідори нарізають кубиками, закидають у чашу. Всі інгредієнти перемішують.
4. Готують заправку. Всі залишилися інгредієнти (крім солі і меленого перцю) миють, чистять (якщо це необхідно), крупно нарізають і закидають в чашу блендера. Всі подрібнюють до крошкообразного стану, але не в пюре!
5. Готової заливають заправкою салат, перемішують. За смаком солять і перчать. Можна обійтися і без солі, якщо гриби були досить солоними.
6. Подають салат, давши йому настоятися в холодильнику. Можна прикрасити квасолевий салат листочками м’яти. Приємного апетиту!