Салат з тунцем і стручкової квасолею

Салат з тунцем і стручкової квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дивовижний салат з незвичайним смаковим поєднанням. Він займе гідне місце на святковому столі. Ваші гості оцінять його смак по достоїнству.

Інгредієнти

Консервований тунець – 1 банка
Стручкова квасоля – 200 гр.
Зелень – 1 пучок
Маслини – 1/2 баночки
Помідор – 1 шт. Якщо помідори черрі, то буде потрібно кілька штучок
Яйце куряче – 2 шт. Якщо яйце перепелине, то потрібно взяти штучок 5-7
Для соусу
Масло рослинне або оливкове – 5 ст. л.
Часник – 1 зубчик
Лимонний сік з половини лимона
Сіль – за смаком

Як приготувати Салат з тунцем і стручкової квасолею

У магазині можна зустріти консервований тунець, на упаковці якого є напис “для салату”. Вибирати його не варто, оскільки він у подрібненому вигляді, а для салату краще підійде тунець шматочками. Важливу роль у салаті з консервованого тунця грає зелень. Чудовий результат виходить зі шпинатом, але якщо його немає, то можна додати петрушку, кріп, кінзу, зелений салат і т. д.

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти для салату: яйця відварити протягом 8 хвилин, баночку з тунцем відкрити і злити розсіл, зелень промити.

Стручкову квасолю протушкувати в сковороді в невеликій кількості олії протягом 7 хвилин. Можна відварити в підсоленій воді такий же час.

Зелень порубати ножем.

Помідори порізати невеликими шматочками.

Маслини порізати навпіл.

Яйця розрізати на 4 частини. Якщо використовуєте перепелині яйця, то їх варто розрізати на 2 частини.

У салатник покласти рубану зелень, порізані помідори, маслини і підготовлену квасолю.

Приготувати соус. Для цього у мисці змішати масло, подрібнений часник, сіль і лимонний сік.

Тунець розібрати на шматочки і додати в салатник. Залити продукти соусом.

Перемішати інгредієнти і викласти зверху порізані яйця.


У центр покласти кілька шматочків тунця і цільні маслини. Дати настоятися протягом години. Подати салат до столу.