Редис з печерицями і спаржею по-азійськи

Редис з печерицями і спаржею по-азіатськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ви здивуєте цим блюдом навіть найвитонченіших гурманів!

Інгредієнти

редис – 300гр
печериці – 250гр
спаржа по-корейськи – 200гр
морква по-корейськи – 200гр
світле сливове вино – 100мл
лимонний сік – 20-30мл
цукор – 2ч.л.
пекінська капуста – 5-6 листків
свіжа зелень – за смаком

Як приготувати Редис з печерицями і спаржею по-азійськи

Незвичайне поєднання самих звичайних продуктів надають такого салату пікантність і оригінальність. Дуже велику роль в цьому блюді відіграє спосіб шинкування грибів і редиски. Обов’язково нарізайте інгредієнти дуже тонкими скибочками!

Покроковий рецепт

Гриби замочуємо в холодній воді на 10-15ть хвилин. Даємо добре обсохнути на паперовому або звичайному рушник.

Відрізаємо тверде підставу біля ніжок (воно занадто жорстке). Потім відрізаємо і самі ніжки, шаткуємо їх тонкими кружками. Капелюшки ріжемо широкими і тонкими часточками.

Дрібний редис ретельно миємо, обрізаємо хвостики і верхівки, ріжемо тонкими кружечками. Великий редис можна нарізати півкільцями.

Розігріваємо сковороду на середньому вогні і виливаємо туди невелику кількість рослинного масла. Обсмажуємо гриби. Солимо. Залишаємо охолонути в салатнику.

Точно так само розігріваємо сковороду з маслом і відправляємо туди редис. Смажимо до стану легкого рум’янцю і прозорості. Додаємо трохи солі.

Повертаємо гриби в сковороду до редиски. Вливаємо туди вино і лимонний сік. Додаємо цукор. Все добре перемішуємо, щоб суміш редиски і грибів просочилася заправкою.

Знімаємо з вогню і перекладаємо в салатник. Даємо охолонути.

Морква по-корейськи можна нарізати, але її можна додати в первісному вигляді (як вам більше подобається). Точно так само чинимо і зі спаржею. Додаємо їх у салат.

Морква по-корейськи можна нарізати, але її можна додати в первісному вигляді (як вам більше подобається). Точно так само чинимо і зі спаржею. Додаємо їх у салат.

У листя салату моєму, видаляємо тверді або пошкоджені частини, знову добре перемываем, даємо обсохнути.

Викладаємо салат На листя, прикрашаємо гілочками зелені.
До речі:

Такий салат дуже хороший як гарнір до м’ясних страв з птиці, м’яса або риби. Якщо ви не прихильник м’яса, то можете вживати його з рисовою локшиною, з звичайною пастою, з картопляним пюре, з рисом або іншими злаковими кашами.

Можна загорнути цей салат в лаваш і зробити незвичайну шаурму.

Салат універсальний тим, що подавати його можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. А вино для заправки ви можете замінити соєвим соусом.