У мандаринове варення рекомендується додати хурму, яка додасть домашньої заготівлі неповторну медову нотку.
Інгредієнти
тростинний цукор – пісок- 1,6 кг | |
м’яка і дуже солодка хурма – 1,4 кг | |
мандарини без кісточок самих солодких сортів – 1,4 кг |
Мандаринове варення з хурмою – незвичайне і дуже ніжний на смак.
Покроковий рецепт
Промити дуже ретельно мандарини, перекласти їх в каструлю з киплячою водою і варити їх разом з шкіркою протягом трьох хвилин.
Потім перекласти ці фрукти в миску з холодною водою, накрити кришкою і залишити на кухонному столі на всю ніч.
По закінченні вищевказаного часу злити всю воду, а мандарини разом з шкіркою перекласти в широку каструлю, подрібнити блендером.
Далі промити необхідну кількість хурми. Розділити ці плоди на поздовжні половинки, за допомогою ложки вийняти всю м’якоть, очистити її від кісточок.
Перекласти очищену м’якоть хурми у посуд з мандариновим пюре, насипати цукровий пісок в достатній кількості.
Потім готувати варення протягом однієї години на слабкому вогні.
Далі мандаринове варення з хурмою остудити. Продовжити процес варіння ще протягом півгодини. Перекласти його в невеликі баночки і відправити в льох.