Мясні «Їжачки» з рисом

Мясні «Їжачки» з рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Знаєте, чим відрізняються тефтелі від котлет? У тюфтельок фарш більш ніжний і легкий за рахунок того, що він пропускається через м’ясорубку двічі.

Інгредієнти

Фарш – 500 гр (свинина-яловичина)
Рис – 150 г
Болгарський перець – 1 шт.
Рослинне масло – 3 ст. л.
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Часник – 1 зубчик
Мелений чорний перець – .
Лавровий лист – .
Сіль – .

Як приготувати М’ясні «Їжачки» з рисом

Тефтелі будуть смачніше, якщо їх готувати не просто з однорідного фаршу, наприклад, м’ясного, а з додаванням крупи – у мене це рис. А можна і з шматочками овочів (томатів, картоплі, капусти) і т. п. Ці добавки надають фаршу велику рихлість, отже, і приготуються м’ясні кульки швидше, ніж котлети. Приготування тефтелькою в соусі або просто подача готових тюфтельок з окремо приготованим соусом – ще одна відмінність тюфтельок від котлет і фрикадельок. І саме він і надає страві соковитості. Ми приготуємо сьогодні різновид тюфтельок – м’ясні їжачки.

Покроковий рецепт

Фарш, двічі пропущений на м’ясорубці, посолити, поперчити. Додати промитий рис. Перемішати.

Сформувати кульки. Укласти їх в каструлю. Залити все «їжачки» водою, поставити на середній вогонь.

Цибулю і солодкий перець нарізати кубиками. Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору.

Потім додати перець. Трохи проварити.

Суміш закинути в каструлю (я ще додала моркви для яскравості фарб, натертої на дрібній тертці). Додати лавровий лист, часник, трохи солі.

Тушкувати до готовності рису. Подавати гарячими зі сметаною. Приємного апетиту!

Порада: їжачки краще тушкувати з додаванням сирого рису (який швидко розварюється або напівготового), тоді рис стирчить в різні сторони і виходять справжні «їжачки»!