Салат «Івасі під шубою»

Салат «Івасі під шубою» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Давайте приготуємо листковий салат з солоною рибою – івасі. Таке салатне блюдо цілком урізноманітнити святкове застілля. Готувати просто і легко!

Інгредієнти

Івасів (філе) – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Картопля – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Буряк – 1-2 шт.
Майлнез – 70 гр
Сль – за смаком
Цибуля зелена – за смаком

Як приготувати Салат «Івасі під шубою»

Для приготування листкового рибного салату вам знадобиться івасів, картопля, буряк, морква і цибуля. Коренеплоди для салату слід заздалегідь відварити. При варінні воду трохи присолити. Відварені інгредієнти остудити прямо в каструлі під холодною водою, а потім очистити. Очистити від нутрощів, кісток і луски потрібно також івасі. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулину. Для промазки шарів рибного салату «Івасі під шубою» потрібно майонез. Для прикраси страви використовується зелена цибуля.

Покроковий рецепт

Отже, філе івасі нарізаємо у формі дрібних кубиків. Викладаємо рибні кубики першим шаром на відповідне блюдо (салатник).

Рибний шар з івасі покриваємо нарізкою з ріпчастої цибулі. Цей шар слід покрити сіточкою з майонезу.

Наступний шар з картоплі. Відварну картоплю натираємо спочатку, а потім рівномірно розподіляємо по луковому ряду. Картопляний шар також промазуємо майонезом.

Тепер піде морквяний шар. Моркву теж подрібнюємо на тертці. Цей шар не забуваємо теж змастити майонезом.

Завершальний шар з буряка. Викладаємо шар з натертої свеколки, змащуємо.

Салату потрібно спочатку просочитися, тому прибираємо його в холодильник. Перед подачею до столу, прикрашаємо листковий салат з івасі порубаним зеленою цибулею або на свій розсуд.

Приємного всім апетиту!