Хочеться запропонувати рецепт чогось легкого і світлого, а може бути і зеленого. Простий весняний салат з соусом Песто.
Інгредієнти
Для салату: | |
зеленої капусти – 2 чашки | |
червоної капусти – 1 чашка | |
яблуко – 1/2 фрукта | |
сік лимона – сік 1 лимона | |
кедрові горішки – для прикраси | |
Для соусу Песто: | |
базиліка – 1 чашка | |
сир пармезан – 1/2 чашки | |
оливкової олії – 1 / 3 склянки | |
часник – 1 зубчик | |
лимонний сік – 1 ст. | |
вода – 1/3 склянки менше або більше |
Хочеться запропонувати рецепт чогось легкого і світлого, а може бути і зеленого. Простий весняний салат з соусом Песто.
…Мій чоловік купив в магазині велику червону капусту. Я купую тільки білокачанну капусту, і завжди точно знаю, що я з неї приготую. Я не дуже імпровізую з цим видом овоча. Тим не менше, я вирішила придумати щось яскраве, легке і ошатне.
Покроковий рецепт
Обидва види капусти подрібніть і перекладіть в миску.
Яблука помийте, видаліть насіння і наріжте дрібними кубиками. Обов’язково збризніть яблуко соком лимона, щоб воно не потемніло.
Змішайте капусту і порізане яблуко, відкладіть в сторону.
Готуємо соус Песто.
Помістіть всі інгредієнти для соусу (окрім води) в кухонний комбайн і ретельно подрібніть.
Відрегулюйте аромати за своїм смаком. Потім додайте невелику кількість води і збивайте до тих пір, поки не буде досягнута бажана консистенція. (кількість води регулюйте, додавайте більше або менше).
Помістіть інгредієнти салату на сервірувальну тарілку (капусту, яблуко), посипте кедровими горішками і вилийте необхідну кількість соусу Песто зверху.
Вийшла дуже святкова весняна тарілочка зеленого салату. Подавайте до столу.
*Якщо у вас залишилася порція не заправленого салату, зберігайте її в окремому контейнері під закритою кришкою, щоб запобігти в’янення.