Для приготування нам знадобиться: листя салату, відварений буряк, заздалегідь приготований гранатовий мармелад. На оформлення інжир. Також ніжний сирний сир, лляне масло, зелень базиліка і спеція коріандр.
Приступимо до приготування. Виставляємо відразу блюдо. Для того, що буряком сильно не забруднити дошку використовуємо харчову плівку. Викладаємо на дошку заздалегідь нарізані пелюстки з відвареного буряка. Її потрібно зварити таким чином, щоб вона всередині залишилася злегка неповноцінній. І для того, щоб було зручно працювати з м’яким сиром можна використовувати склянку теплої води.
Занурюємо ложку в склянку з водою, а також другу. А потім починаємо формувати ніжний сир і укладаємо на пелюстки буряків. Отже, сир поклали.
І починаємо формувати буряково-сирні рулетики. Робиться це наступним чином: підгинаються пелюстки буряків і вони самі приклеюються до сиру. Отже, рулетики підготовлені.
У глибокий посуд кладемо заздалегідь підготовлені листя салату. Заправляємо їх лляною олією і коріандром, потім перемішуємо.
Заправлений лист салату викладаємо на блюдо, щоб вийшла пишна скоринка. На листя рулетики викладаємо буряків таким чином, щоб вони рівномірно розподілися по всій поверхні подушки з салату.
Заздалегідь підготовлений мармелад з граната і фісташок нарізаємо дрібними кубиками. І також рівномірно посипаємо по всій поверхні салату.
Салат практично готовий. Залишилося оформити його часточками інжиру і зеленню базиліка. Інжир нарізаємо шматочками і викладаємо на блюдо. І останній штрих. Оформляємо зеленню базиліка. Наш цікавий і в той же час простий у приготуванні салат готовий. Приємного апетиту.