Незважаючи на легкість цього рибного салату з помідорами і авокадо, він виходить дуже ситним. Підійде для буднів. Головний інгредієнт – це тріска, запечена, краще купувати рибку відразу у вигляді філе.
Інгредієнти
філе тріски – 300 г | |
помідор – 1 помідор | |
перець халапеньо – 1/2 шт. | |
сік лайма – сік від 1/2 плоду | |
кінза – 1 столова ложка | |
капуста пекінська – кілька листя | |
авокадо – 1 плід | |
червоний цибуля – 1/4 головки | |
сметана – 4 столові ложки | |
гострий соус – 1 чайна ложка | |
сіль і перець – за смаком |
Незважаючи на легкість цього рибного салату з помідорами і авокадо, він виходить дуже ситним. Підійде для буднів. Головний інгредієнт – це тріска, запечена, краще купувати рибку відразу у вигляді філе.
Покроковий рецепт
Спочатку філе тріски посипають сіллю, перцем і запікають в духовці на решітці до готовності. Температура в духовці – 180 С.
Помідор розрізають навпіл, потім ще раз навпіл і нарізати четвертинками. Кінзу і перець халапеньйо дрібно рубають (у перцю видалити плодоніжки і насіння). Всі нарізані на даному етапі продукти перемішують, заправляючи соком лайма.
Пекінську капусту, 2-3 листочка, нарізають і викладають на плоску тарілку. Відкладають у бік.
Авокадо очищають від шкірки і, видаливши кісточку, нарізати великими скибочками, збризкують соком лайма, щоб не потемніло. Червоний цибулю обчищають і нарізають тонкими півкільцями.
Для заправки салату змішують 4 столові ложки сметани і гострого соусу.
Тепер збираємо салат. На тарілку з раніше вкладеної пекінською капустою рядами викладають помідори з перцем і кінзою, потім ряд шматочки тріски, червоного цибулі, і авокадо.
Зверху полити приготовленої сметанною заправкою. Салат за смаком посолити. Подавати до столу.