Сирна цитрусова великдень на вершках

Сирна цитрусова великдень на вершках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чудовий світле свято Великдень! Як же я його люблю! У повітрі витає щось чарівне, особливо, коли починаєш пекти паски і готувати сирні паски!

Інгредієнти

Для пасхи
Сир середньої жирності – 500 г
Вершки 33% – 250 мл + 2 столові ложки
Цукор – 1/2 стакан (160-180 г, за смаком)
Вершкове масло – 1/2 стакан (160-180 г, за смаком)
Жовтки – 2 шт.
Ванільний цукор – на кінчику ножа
Терта цедра апельсина або лимона – 1/4 склянки
Додатково:
Марля – .
Пасочница – .

Як приготувати Сирна цитрусова великдень на вершках

Спробуємо приготувати сьогодні заварную сирну паску? Ніжна, на вершках, з легким ароматом апельсина… Смачне блюдо для чудового свята!

Покроковий рецепт

Приготування:
Домашній сир двічі протерти через сито або подрібнити за допомогою блендера, щоб він став однорідний і більше повітряний.

Вершки вилити в сотейник, додати пару курячих жовтків, збити виделкою або вінчиком. Поставити сотейник на маленький вогонь, і продовжуючи збивати (!), нагрівати суміш, поки вона не загусне, приблизно 3-5 хвилин. Зняти з вогню і дати охолонути.

Поки яєчно-вершкова суміш охолоджується розтерти до білого вершкове масло з цукром.

Тепер все змішати. У сир додати загуслу яєчно-вершкову суміш, масло з цукром і додати за смаком ванільний цукор. Збити все міксером до утворення однорідної пишної маси.

Додати терту цедру апельсина або лимона, перемішати.

Зібрати пасочницу, викласти внутрішню частину форми вологою марлею, складеною в кілька разів. Це необхідно для того, щоб паска легко вийняв з форми.

Дуже щільно заповнити сирною масою і прикрити залишилися кінцями марлі.

Поставити на великдень зверху гніт і поставити в холодильник на 10-12 годин, а можна і на ніч.

По закінченні часу, паску вийняти з холодильника, перевернути на тарілку зняти пасочницу і марлю.

Тепер прикрашаємо великдень на свій розсуд. Щасливого свята!