Чудовий світле свято Великдень! Як же я його люблю! У повітрі витає щось чарівне, особливо, коли починаєш пекти паски і готувати сирні паски!
Інгредієнти
Для пасхи | |
Сир середньої жирності – 500 г | |
Вершки 33% – 250 мл + 2 столові ложки | |
Цукор – 1/2 стакан (160-180 г, за смаком) | |
Вершкове масло – 1/2 стакан (160-180 г, за смаком) | |
Жовтки – 2 шт. | |
Ванільний цукор – на кінчику ножа | |
Терта цедра апельсина або лимона – 1/4 склянки | |
Додатково: | |
Марля – . | |
Пасочница – . |
Спробуємо приготувати сьогодні заварную сирну паску? Ніжна, на вершках, з легким ароматом апельсина… Смачне блюдо для чудового свята!
Покроковий рецепт
Приготування:
Домашній сир двічі протерти через сито або подрібнити за допомогою блендера, щоб він став однорідний і більше повітряний.
Вершки вилити в сотейник, додати пару курячих жовтків, збити виделкою або вінчиком. Поставити сотейник на маленький вогонь, і продовжуючи збивати (!), нагрівати суміш, поки вона не загусне, приблизно 3-5 хвилин. Зняти з вогню і дати охолонути.
Поки яєчно-вершкова суміш охолоджується розтерти до білого вершкове масло з цукром.
Тепер все змішати. У сир додати загуслу яєчно-вершкову суміш, масло з цукром і додати за смаком ванільний цукор. Збити все міксером до утворення однорідної пишної маси.
Додати терту цедру апельсина або лимона, перемішати.
Зібрати пасочницу, викласти внутрішню частину форми вологою марлею, складеною в кілька разів. Це необхідно для того, щоб паска легко вийняв з форми.
Дуже щільно заповнити сирною масою і прикрити залишилися кінцями марлі.
Поставити на великдень зверху гніт і поставити в холодильник на 10-12 годин, а можна і на ніч.
По закінченні часу, паску вийняти з холодильника, перевернути на тарілку зняти пасочницу і марлю.
Тепер прикрашаємо великдень на свій розсуд. Щасливого свята!